A. Melianas klausia, ar VRK gali būti papirkta

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas, nusivylęs Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) darbu

V. Balkūnas
V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2012, 1:35 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:04 PM

„Kyla tokie klausimai, kad galbūt ir VRK yra galimai paperkama ar kažkas tokio. Tikrai Lietuvoje yra tokia situacija, kad reikia kažką daryti su rinkimais, nes tai, ką parodė paskutinės savaitės, aiškiai pademonstravo, kad yra netvarka (...) Kiek šimtų ar tūkstančių atvejų dar reikia pagauti, kad ponui Vaigauskui pasidarytų aišku? O gal jis irgi suinteresuotas?“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo klausė jis.

A. Melianas, paklaustas, ar turi jo iškeltą klausimą patvirtinančių duomenų, atsakė, jog jis tik daro prielaidą, tačiau jam nesuprantama, kodėl Lietuvoje nėra institucijos, galinčios „padaryti rimtą sprendimą“.

Jis taip pat priminė, jog pats VRK apskundė Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus, gautus Naujosios Vilnios apygardoje, pateikdamas komisijai ir filmuotą medžiagą, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

„Man tikrai apmaudu, kad VRK nežiūrėjo tuos pažeidimus, kur buvo pateikta filmuota medžiaga net ne iš vienos apylinkės. Tai yra pakankamai masinis reiškinys. Turbūt Lietuvos žmonės jau pastebėjo, kad tai vyksta sistemiškai per visą Lietuvą“, - kalbėjo A. Melianas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.