Nubausi čigoną – įžeisi visus romus

Jonavos policija, gaudanti kontrabandinių cigarečių prekeivius, nusprendė netylėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Oct 24, 2012, 8:40 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:04 PM

Įsidrąsinę pareigūnai sumanė priblokšti visuomenę skaičiais – čigonams jie šiais metais skyrė net 385 400 litų baudų. Nubaustieji sumokėjo tik 100 litų.

Čigonai ne tik nemoka baudų, jie ir viešųjų darbų dirbti nenori. O dabar tokia tvarka: nusikaltusį asmenį privalai išsikviesti ir gražiai paklausti, ar jis sutinka dirbti visuomenei naudingą darbą už savo nusižengimą. Jei nesutinka – nepriversi.

Be to, čigonai ir administracinio arešto atlikti negali, nes dauguma nusižengusiųjų yra moterys, auginančios mažamečius vaikus.

Praėjusią savaitę Lietuvai sukėlė nerimą kita žinia: iš čigonų taboro Vilniuje plinta virusinis hepatitas A.

Kuo hepatitas susijęs su kontrabandinėmis cigaretėmis? Ogi tuo, kad paverkę dėl baudų Jonavos policijos vadai, ko gero, gaus per kepurę.

Taip, kaip jau gavo Vilniaus medikai ir valdininkai, įspėję apie pavojingos ligos plitimą.

Jie apkaltinti keliantys grėsmę vaikų saugumui, kurstantys tautinę nesantaiką, klaidinantys visuomenę ir trukdantys užkirsti kelią epidemijai plisti.

Įspėjusiems apie ligą asmenims visą puokštę kaltinimų įteikė visuomeninė iniciatyva „Saugok save” ir asociacija „Romų integracijos namai”.

Anot jų, Vilniaus taboro gyventojai jau sulaukė tautinę neapykantą kurstančių įspėjimų, raginimų susidoroti su šia tautine grupe. Romų gynėjai net užsiminė, kad pranešimas apie hepatitą gali visuomenėje sukelti domino poveikį.

Tad ir Jonavos policininkai, kovojantys su kontrabandinių prekių pardavinėtojais, privalo dirbti taip, kad nekurstytų tautinės nesantaikos. Kaip tai padaryti? Atsakymas paprastas: neliesti čigonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?