V. Baltraitienė negali pasakyti, iš ko gyvena ašaras uždirbančios Darbo partijos veikėjos

Seimo vicepirmininkė „darbietė“

V. Vonžutaitė figūruoja Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje.<br>ELTA
V. Vonžutaitė figūruoja Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-10-24 11:44, atnaujinta 2018-03-15 21:59

Žinių radijui trečiadienio rytą Darbo partijos pirmininko pavaduotoja V. Baltraitienė sakė neturinti galimybių pasakyti, ar iš teisėtų pajamų gyvena šios partijos kandidatės į Seimą Živilė Pinskuvienė ar Vitalija Vonžutaitė.

Ž. Pinskuvienė yra deklaravusi, kad per metus kaip įmonės „Danielita“ komercijos direktorė uždirbo 4 tūkst. 907 litus, tuo metu V.Vonžutaitė, kuri taip pat yra įtariamoji Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, eidama bendrovės Horo.lt direktorės pareigas pernai uždirbo 14 tūkst. 910 litų 29 centus.

„Aš už tokį atlyginimą nedirbčiau, - apie Ž. Pinskuvienės pajamas sakė V. Baltraitienė, - o jeigu ji dirba, tai nežinau, čia turėtų tikrinti, ar tai yra teisėta, ar neteisėta, Mokesčių inspekcija iš tikrųjų“.

„Mes, Darbo partijos būstinė, pajamų deklaracijų nežiūrime, žiūrime, kad būtų pateikta, iš Mokesčių inspekcijos kad būtų gauta pažyma, kad yra deklaruotos pajamos, o kokios jos yra, man būtų sunku spręsti“, - kalbėjo „darbietė“.

V. Baltraitienė sutiko, kad V. Vonžutaitės oficialiai deklaruotos pajamos atrodo kuklios, bet atsakydama į klausimą, ar jai tai neatrodo akivaizdus pajamų slėpimas, sakė, kad tai turėtų įrodyti Mokesčių inspekcija.

„Kuklu, negaliu komentuoti, nes tikrai nežinau, nežinau net kokioje įmonėje ji dirba. Neseniai tik perskaičiau laikraštyje, kad ten kažkokia įmonė Horo.lt. Tikrai negalėčiau komentuoti, bet, matyt, tokia yra įmonė. Aš net tokios galimybės neturiu pasakyti, ar tai teisėta, ar neteisėta“, - trečiadienį kalbėjo V. Baltraitienė.

„Aš manau, kad Mokesčių inspekcija iš tikrųjų tokias įmones tikrina, ir jeigu nėra jokių pretenzijų, vadinasi, viskas yra teisėta“, - svarstė Seimo vicepirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.