Jaunasis beisbolininkas iš Utenos nepamiršta įspūdingos kelionės į Meksiką

Ervinui Diškevičiui dar tik 14 metų, tačiau jis jau dalyvavo pasaulio čempionate. Nuo septynerių beisbolą žaidžiantis uteniškis šią vasarą keliavo į Meksiką, kur su Lietuvos jaunučių beisbolo rinktine dalyvavo pasaulio čempionate.

Daugiau nuotraukų (1)

Violeta Develienė

Oct 25, 2012, 9:24 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:59 PM

- Smagu pabendrauti su sportiškais jaunaisiais uteniškiais. Prisistatykite skaitytojams.

- Esu Ervinas Diškevičius. Man 14 metų, šiuo metu mokausi Aukštakalnio progimnazijoje, 8 klasėje.

- Nuo kada sportuojate? Papasakokite apie pasirinktą sporto šaką, kas jūsų treneris, kokie pasiekimai?

- Žaidžiu beisbolą jau 7 metai. Mane treniruoja treneris Tomas Kviklys. Su manimi kartu sportuoja Domantas Trinkūnas ir Matas Sirgedas. Esame dalyvavę su Utenos „VĖTRA“ įvairiuose Lietuvos beisbolo čempionatuose, turnyruose. Turime 1 ir 2 ir 3 vietų medalių. Su Lietuvos beisbolo rinktine 2009 m. Bulgarijoje Europos čempionate laimėjom 5 vietą 2010-aisiais Tarptautiniame beisbolo čempionate Baltarusijoje -1 vietą. 2010 Europos beisbolo čempionate iškovojome bronzos medalius.

2010-2011 m. dalyvavome Lenkijoje „Litte“ lygoje. Jei tik yra galimybes ir mus uteniškius pakviečia, mes prisidedame savo žaidimu ir vykstame kartu su Lietuvos beisbolo rinktine.

- Papasakokite apie pasaulio beisbolo čempionatą Meksikoje.

- Apie mūsų šios vasaros kelionę liko patys smagiausi prisiminimai. Kai Londonas ruošėsi olimpiados uždarymui, Lietuvos jaunučių (iki 15 metų ) beisbolo rinktinė išvyko į pasaulio beisbolo čempionatą, miestą Čihuahua su 800 tūkstančių gyventojų Meksikoje. Čempionatas vyko rugpjūčio 16-26 dienomis. Vykome iš Utenos trise: Ervinas, Domantas ir Matas. Pirmą karta Lietuvos istorijoje jaunučių komanda turėjo galimybę žaisti su pasaulio beisbolo profesionalais.

Iš viso dalyvavo 16 rinktinių iš įvairių šalių. Teko pajusti ką reiškia žaisti 1,400-1,700 metrai virš jūros lygio, o dar meksikietiškas karštis, drėgmė ir 9 valandų skirtumas. Žaidėm įspūdingo dydžio aikštėse. Kelionė labai ilga. Apie 16 valandų teko skristi net dviejų aukštų lėktuvu. Įspūdį paliko daugybė žurnalistu, interviu , fotosesijos. Pačios treniruotės, gyvenimo sąlygos, maistas – puikūs. Baseinai, ekskursijos pramogos skirtos žaidėjams. Įspūdį paliko nuo mūsų nė per žingsnį nesitraukianti ir visur lydinti ginkluota apsauga.

- Jūsų ateities planai ir svajonės?

- Džiaugiamės visiškai įrengta aikšte Utenoje. Ji vienintelė Lietuvoje. Suprantu, kad mums reikia daug dirbti, treniruotis, jog pasiektume labai gerų rezultatų. Čempionate Lietuva užėmė 14 vietą, bet pamatėme ir sužinojome labai daug. Ypač dėkojame gerb. V. Bubuliui už rūpestį, tėvams už pasitikėjimą, Utenos savivaldybės merui A. Katinui ir treneriams už visokeriopą pagalbą organizuojant mūsų kelionę į Meksiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?