V. Adamkus pasigenda lietuvių patriotizmo

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako jaučiąs nuoskaudą dėl patriotizmo trūkumo Lietuvoje.

V. Adamkaus teigimu, lietuviai turėtų labiau didžiuotis savo pasiekimais.<br>D. Umbrasas
V. Adamkaus teigimu, lietuviai turėtų labiau didžiuotis savo pasiekimais.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2012, 4:22 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:13 PM

Tai jis sakė ketvirtadienį Lietuvos sporto universitete vykstančiame Lietuvos vyrų krepšinio komandos pergalės Europos čempionate Rygoje 75-ųjų metinių minėjime.

„Noriu išreikšti ir savo skausmą: tai, kas buvo įžiebta, atlaikė sunkumus, kas iki šios dienos kelia mums pasididžiavimą, jaučiu ir nuoskaudą, kadangi matau, kad gęsta tai, pradeda pritrūkti mums to patriotizmo“, - teigė V. Adamkus.

„Kalbėdamas apie patriotizmą, aš nejaučiu tos gaivališkos, lietuviškos meilės pasireiškimo. Ir kažkaip truputį trūksta tos dvasios, to pakilimo, to veržimosi, kad štai lietuvybė tvirta, eina tvirtu keliu į priekį, štai mes turime aiškią Lietuvos viziją ir jos siekiame. Kas labiausiai liūdina, tai štai šio laikotarpio įvykiai: Seimo rinkimai - (...) įvairūs įstatymo pažeidimai, teismai, nepripažinimai. Tas tik parodo viena: mes dar nesame subrendę demokratiniam gyvenimui“, - BNS sakė V. Adamkus.

Jis ragino jaunimą grąžinti Baltijos kelio dvasią, patriotizmą, kurį, pasak prezidento, įžiebė Lietuvos vyrų krepšinio komandos pergalė Europos čempionate Rygoje 1937 metais.

„Jūs turite dar kartą savo dvasingumu, ryžtu, pajėgumu įžiebti tą 1937-ųjų liepsną, kad tauta vėl pakiltų su pasididžiavimu, siekdama naujų rezultatų. Kas mane šiandien liūdina - niaukiasi Lietuvos padangė, mums reikia grąžinti Baltijos kelio dvasią, prikelti tautą naujam gyvybingam žingsniui į priekį. Išneškime tą dvasią, tą norą gyvybingai eiti į priekį“, - kalbėjo V. Adamkus.

Jo teigimu, lietuviai turėtų labiau didžiuotis savo pasiekimais.

„Nors didžiuojamės pasiekimais, bet jie praeina tyloje. Pakelkime galvą aukščiau, didžiuokimės tuo“, - kalbėjo prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.