Vaikų širdelėms dovanota naujos įrangos už 350 tūkst. litų

Vilniaus universiteto ligoninės

Dovana vaikų širdelių gydymui - nauja įranga už 350 tūkst. litų.
Dovana vaikų širdelių gydymui - nauja įranga už 350 tūkst. litų.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2012, 5:46 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:11 PM

Tai echoskopas, skirtas kraujagyslių punkcijoms bei pilvo ar galvos smegenų echoskopavimui, taip pat pagalbinio kvėpavimo aparatas, reikalingas tuomet, kai pacientas atjungiamas nuo dirbtinio kvėpavimo aparato, ir bevielė nuotolinio stebėjimo įranga - telemonitoringas, reikalingas tiems pacientams, kurie po operacijų iš reanimacijos būna iškeliami į skyrių, tačiau jų stebėjimas kiaurą parą privalo būti intensyvus ir nenutrūkstantis. Įrangai įsigyti 350 tūkst. litų paramą skyrė viena telekomunikacijų bendrovė.

„Dovanas visada yra malonu gauti, o kai jos dar yra skirtos kilniam tikslui - mūsų mažųjų pacientų gyvybių gelbėjimui, tai tampa neįkainuojama“, - teigė Santariškių klinikų generalinis direktorius prof. Aleksandras Laucevičius.

Dovanotos įrangos perdavimo proga Santariškių klinikų vaikų anesteziologijos-reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje surengta atvirų durų valanda.

„Santariškių klinikose įvairiausio amžiaus vaikams yra atliekamos sudėtingiausios širdies operacijos, vykdoma diagnostika ir gydymas. Tai - vienintelė vieta Lietuvoje, kurioje tokia pagalba teikiama. Per metus mes atliekame daugiau nei 200 įgimtų širdies ydų korekcijų“, - pasakojo Santariškių klinikų Širdies chirurgijos centro direktorius dr. Virgilijus Tarutis.

„Tele2“ paramą Širdies chirurgijos centro vaikų anesteziologijos-reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriui jau skyrė 2008 m. - už 300 tūkst. litų buvo nupirkta specialios mažųjų pacientų gydymui skirtos reanimacijos įrangos. Tai buvo pirmasis gautas tokios įrangos kompleksas, nuo jo, kaip teigia patys medikai, prasidėjo modernaus anesteziologijos-reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus kūrimas. Šiuo metu šiame skyriuje jau įrengtos 6 intensyvios terapijos vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.