Vietoj atsakymų dėl išpuolio Lietuvos ambasadoje Minske - A. Lukašenkos pašaipos

Baltarusijos teisėsauga pradėjo tyrimą dėl chuliganizmo.

„Aš laukiu, ką jie (lietuviai) pasakys dėl švedų lėktuvo, kurį jie iš savo teritorijos paleido į Baltarusijos oro erdvę. Atsakymo nėra”, - studentams pasakojo A. Lukašenka.<br>T. Bauras
„Aš laukiu, ką jie (lietuviai) pasakys dėl švedų lėktuvo, kurį jie iš savo teritorijos paleido į Baltarusijos oro erdvę. Atsakymo nėra”, - studentams pasakojo A. Lukašenka.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2012, 6:50 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:39 PM

„Neseniai buvo įmesti buteliai, vadinamieji Molotovo kokteiliai, į Lietuvos ambasados Minske teritoriją, o anksčiau - į Rusijos ambasados. Tai ne koks nors teroro aktas“, - pareiškė jis pirmadienį, atsakinėdamas į Baltarusijos valstybinio ekonomikos universiteto studentų klausimus.

A. Lukašenka priminė, kad asmenys, įmetę butelį su padegamuoju mišiniu į Rusijos ambasados teritoriją, buvo surasti ir dabar yra suimti.

Lietuva klykė: „Tai politiniai kaliniai!“, o kai jiems įmetė butelių - tai terorizmas“, - sakė Baltarusijos prezidentas.

Anot jo, tai netgi ne dvejopi standartai, „tai mužikiška politika“. Bet pats A. Lukašenka įsitikinęs, kad šie abu išpuoliai nėra teroristų darbas.

Valstybės vadovas taip pat pabrėžė, kad dabar Lietuva laukia, ką dėl incidento pasakys A. Lukašenka. „O aš laukiu, ką jie pasakys dėl švedų lėktuvo, kurį jie iš savo teritorijos paleido į Baltarusijos oro erdvę. Atsakymo nėra“, - sakė A. Lukašenka.

Lapkričio 6-osios vakarą į Lietuvos ambasados Baltarusijoje teritoriją buvo įmesti du buteliai su padegamuoju skysčiu - vadinamieji Molotovo kokteiliai. Kilusias liepsnas užgesino diplomatinėje atstovybėje dirbantys Lietuvos policijos pareigūnai.

Dėl šio įvykio Užsienio reikalų ministerijoje buvo pareikštas protestas Baltarusijos ambasadoriui Lietuvoje Vladimirui Dražinui.

Baltarusijos teisėsauga pradėjo tyrimą dėl chuliganizmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.