Į Seimą patekusi J. Pinskuvienė: „Ne Konstitucinio Teismo reikalas anuliuoti žmonių balsus“

Seimui atmetus Konstitucinio Teismo nutarimą, kad keletas „darbiečių“ negali būti išrinkti į kitą parlamentą, nes reitingo balsai už juos galėjo būti perkami, viena jų, Jolanta Pinskuvienė, neslepia besidžiaugianti Seimo valia. Ji neigia, kad už ją balsai buvo perkami.

Konstitucinis Teismas, remdamasis VRK duomenimis, įtarė, kad už J. Pinskuvienę galėjo būti perkami kalinių balsai.<br>T. Bauras
Konstitucinis Teismas, remdamasis VRK duomenimis, įtarė, kad už J. Pinskuvienę galėjo būti perkami kalinių balsai.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Nov 13, 2012, 8:39 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:40 AM

„Aš pati kaip vienmandatininkė gavau 5,3 tūkst. balsų savo rinkimų apygardoje. Ir aš manau, kad ne Konstitucinio Teismo prerogatyva anuliuoti šitų žmonių balsus, kurie už mane balsavo“, - sakė ji žurnalistams pirmadienį vakare.

J. Pinskuvienė kandidatavo Širvintų-Vilniaus rinkimų apygardoje. Pirmajame ture ji surinko 5,3 tūkst. balsų ir liko antra. Antrajame ture surinkusi 6 tūkst. balsų vėlgi liko antra, nusileido Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatei Ritai Tamašiūnienei.

„Jaučiuosi gerai“, - žurnalistams sakė J. Pinskuvienė po parlamento sprendimo.

Daugiamandatėje apygardoje ji surinko 6,7 tūkst. reitingo balsų ir tapo dešimta sąraše.

„Iš tikrųjų jokie reitingo balsai nebuvo perkami. Tai jums galiu garantuoti. Net neabejoju, kad teisingumas yra, kad tam tikros struktūros absoliučiai viską išsiaiškins ir dar kartą parodys, jog iš tikrųjų jokių pirkimų nebuvo. Nes norintys gali atsidarę Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) tinklapį pasižiūrėti, ar Pravieniškėse, Alytuje, Marijampolėje gavome reitingo balų. Gal 6 per visą apygardą gavome“, - dėstė ji.

Konstitucinis Teismas, remdamasis VRK duomenimis, įtarė, kad už J. Pinskuvienę galėjo būti perkami kalinių balsai. Kaliniams neva buvo nurodyta balsuoti už „darbiečių“ sąrašą bei reitinguoti konkrečius kandidatus.

J. Pinskuvienė svarstė, kad Konstituciniam Teismui pritrūko laiko priimti teisingam sprendimui.

„Galvoju, kad teismui neužteko laiko. 72 val. yra mažai. Galėjo kviesti prokurorus klausti, mūsų klausti, bent pažymos galėjo iš prokurorų paprašyti.

Nes mes esame nei kaltinamieji, nei įtariamieji. Ir patys pamatę, kokia yra situacija, su vyru ėjome į prokuratūrą ir klausėme: kodėl mūsų nekviečiate, kodėl neapklausiate? Buvo paaiškinta, kad daug darbo buvo, užsiėmę, bet negalima taip elgtis su mumis, kaip buvo pasielgta“, - dėstė politikė.

Jos vyras Jonas Pinskus į parlamentą tikrai neis, nors irgi yra išrinktas pagal sąrašą. Dėl jo taip pat kilo abejonių Konstituciniam Teismui, kuriuos atmetė Seimas.

„Vyras po pirmojo turo sakė, kad į Seimą tikrai neis. Jis būtų ėjęs, jei laimėtų vienmandatėje apygardoje.

Mes šeimoje esame apsitarę, kad jei pateksime abudu, tai abudu tikrai neisime. Paprasčiausiai taip nusprendėme. Mes manome, kad tai nėra geras pavyzdys“, - dėstė J. Pinskuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.