Darbo partija į Seimo pirmininko postą siūlys parlamentarą V. Gedvilą (dar papildyta)

Darbo partijos (DP) kandidatas į

Buvęs Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris V. Gedvilas nuo 2004 metų yra Darbo partijos narys.<br>V. Ščiavinskas
Buvęs Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris V. Gedvilas nuo 2004 metų yra Darbo partijos narys.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2012, 9:22 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:26 AM

„Tiesiog jeigu dalyvauji politikoje, atstovauji kažkokiai politinei jėgai, kuris kareivis nenori būti generolu?“ - taip į žurnalistų klausimą, kodėl sutiko pretenduoti į šį postą, atsakė V. Gedvilas.

„Tai buvo antras mano pasiūlymas, aš savo gyvenime turėjau pasiūlymą būti pirmininku, atsisakiau, nes buvau tam nepasiruošęs, šiandien esu pasiruošęs. Aštuoneri metai politikoje, teko būti Švietimo komiteto pirmininku, Europos komiteto pirmininku, Seimo vicepirmininku buvau ketverius metus ir priėmiau šitą iššūkį“, - kalbėjo DP kandidatas į naujojo parlamento vadovus.

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius sako teigiamai vertinantis DP į naujojo parlamento vadovus siūlomo Vydo Gedvilo kandidatūrą.

„Teigiamai vertinu, todėl, kad jis jau kelios kadencijos dirba Seime, turi sukaupęs patirties, manau, kad žmogus turėtų save išbandyti aukštesnėse pareigose“, - žurnalistams trečiadienį sakė A. Butkevičius.

Jis sakė nemanantis, kad Seime galėtų kilti kliūčių V. Gedvilą išrinkti naujojo parlamento vadovu. „Aš manau, kad neturėtų kilti (kliūčių - red.), nes kiek turiu informacijos, atsiliepimai (apie V. Gedvilą. - Red.) buvo teigiami“, - pažymėjo LSDP vadovas.

Jis tvirtino, kad DP prezidiumas, apsvarstęs kelias kandidatūras, balsavimui iškėlė jo vieno kandidatūrą, ir dauguma balsavo už jo teikimą į Seimo pirmininko postą. Kitų kandidatų V. Gedvilas sakė nenorintis atskleisti, nes tai būtų nekorektiška.

Neoficialiomis žiniomis, į šį postą taip pat pretendavo Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė, buvęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

DP prezidiumas antradienį nusprendė į Seimo pirmininko postą siūlyti parlamentaro 53 metų V. Gedvilo kandidatūrą.

Buvęs Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris V. Gedvilas nuo 2004 metų yra DP narys, per šiuos Seimo rinkimus išrinktas jau trečiai kadencijai.

V. Gedvilas 1981 metais baigė Lietuvos valstybinį kūno kultūros institutą, 1999 metais apgynė biomedicinos mokslų daktaro disertaciją.

Nuo 1988 iki 2004 metų jis treniravo Kūno kultūros instituto, o vėliau - Kūno kultūros akademijos vyrų ir moterų krepšinio komandas. V. Gedvilas 1996-2002 m. dirbo Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.