Premjeras padėkojo opozicijai už „problemų gimdymą“ (papildyta)

Premjeras Andrius Kubilius, tardamas paskutinį žodį 2008-2012 m. kadencijos Seimui, ironiškai padėkojo jo opozicijai už tai, kad ji atvėrė akis ir parodė esanti "problemų gimdymo vieta".

Premjeras taip pat pažymėjo, kad valdančiajai koalicijai ir opozicijai teko skirtingi išbandymai.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Premjeras taip pat pažymėjo, kad valdančiajai koalicijai ir opozicijai teko skirtingi išbandymai.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-14 14:25, atnaujinta 2018-03-15 11:06

"Noriu padėkoti opozicijai už tai, kad atvėrėte akis ir parodėte, kad (...) nei labai skaudūs pasaulinės krizės kirčiai, nei svarbiausių energetikos projektų įgyvendinimas negali priversti opozicinių partijų atidėti į šoną turėtą oponavimo privilegiją ir prisidėti prie valdančios koalicijos pastangų spręsti esmines valstybės problemas. Atleiskite, kad šia proga pasakysiu ir atvirą, ir šiek kiek kartoką žodį. Ačiū opozicijai ir už tai, kad sugebėjote akivaizdžiai įrodyti, kad Seimas gali būti ne tik problemų sprendimo vieta, bet ir viena didžiausių per 22 nepriklausomybės metus sukurtų problemų gimdymo vieta", - trečiadienį atsisveikindamas su Seimu kalbėjo A. Kubilius. Jis pabrėžė turintis omenyje Seimo opozicijos lengvabūdišką iniciatyvą rengti referendumą, kurio rezultatais šiuo metu labiausiai džiaugiasi šalies Rytų kaimynai.

Ministras Pirmininkas taip pat pažymėjo, jog valdančioji koalicija ir opozicija privalo bendradarbiauti taip, kad nebūtų paminti ir pamiršti esminiai valstybės interesai.

"Per visus nepriklausomybės metus vis dar turime mokytis, kaip opozicijos ir valdžios kovose nepamesti esminių, gyvybinių valstybės interesų, kaip vardan tokių svarbiausių iššūkių, svarbiausių strateginių projektų tartis tarpusavyje, kaip peržengti smulkias partines ar asmenines ambicijas vardan didelių tikslų ir darbų, kad vėliau nebūtų gėda, jog galėjome padaryti, bet nepadarėme, nes paklydome kasdienybės emocijose, svetimuose interesuose, smulkaus oponavimo piktdžiugoje", - kalbėjo A. Kubilius.

Vyriausybės vadovas taip pat padėkojo Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei. Pasak jo, be Seimo Pirmininkės darbštumo, pasišventimo ir gebėjimo rasti sutarimą tada, kai valdanti dauguma tebuvo valdanti mažuma, šie ketveri metai nebūtų buvę tokie rezultatyvūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.