Savaitės tikrai užteko išsiblaivyti

Kauno policininkai kartu su socialiniais darbuotojais šiandien rengia reidą, kurio metu lankys socialinės rizikos šeimas – tas, kuriose neužtikrinama vaikų priežiūra, pažeidžiamos jų teisės, vyrauja smurtas ir alkoholizmas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 14, 2012, 8:17 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:30 AM

Šaunuoliai pareigūnai ir jų socialiniai partneriai, kad ėmėsi tokios akcijos! Dar svarbiau, kad apie ją buvo viešai pranešta prieš savaitę. Per tiek laiko savo atžalų neprižiūrintys kauniečiai tikrai spės išsiblaivyti, nuprausti vaikus, o jei gaus pašalpą – dar juos ir pamaitinti.

Daugeliui šeimų laukiant tikrintojų net diena nenueis veltui, mat reidas vyks tik tris valandas – nuo 17 iki 20 valandos.

Pareigūnai skelbia, jog lankys ir tas šeimas, kurių vaikai piktybiškai nelanko mokyklos arba be pateisinamos priežasties praleidinėja pamokas.

Puikiai pasirinktas laikas! Dažniausiai 17 valandą namuose būna net pavyzdingai mokyklą lankantys moksleiviai, mat įprastai pamokos baigiasi po pietų, o antrojoje pamainoje vaikai mokosi tik keliose Kauno mokyklose.

Turbūt Kauno policijos vadovai sugalvojo neblogą būdą nusikalstamumui ar kitų negerovių lygiui biurokratinėse ataskaitose sumažinti. Tačiau nereikėtų sustoti, kad rezultatai būtų dar geresni.

Kelių policija galėtų tiksliai paskelbti, kokiose gatvėse ir kokiu laiku bus tikrinamas vairuotojų blaivumas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba turėtų iš anksto pranešti, kokiose įstaigose ketina lankytis sekliai, kad kiti valdininkai be reikalo nesinervintų.

Net organizuoto nusikalstamumo tyrėjai galėtų paviešinti, kada gaudys kvaišalų platintojus, kada – turto prievartautojus, o kada – žudikus.

Panašu į akcijas prekybos centruose? Bet kodėl nepabandžius ir kitur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.