V. Uspaskichas atsisakė europarlamentaro mandato, V. Tomaševskis - dar ne

V. Uspaskichas į EP buvo išrinktas 2009 metais.

V. Uspaskichas atėjo pasiimti Seimo nario pažymėjimo.<br>V. Ščiavinskas
V. Uspaskichas atėjo pasiimti Seimo nario pažymėjimo.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2012, 1:46 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:09 AM

Į Seimą išrinktas Darbo partijos lyderis komisijai posėdyje įteikė pareiškimą, kuriuo atsisakė Europos Parlamento (EP) nario mandato. Vietoj jo EP nare VRK paskelbė „darbietę“ Justiną Vitkauskaitę, kuri dirba V. Uspaskicho patarėja Briuselyje.

VRK nusprendė jo kaip EP nario įgaliojimus nutraukti nuo lapkričio 15 dienos.

„Turiu būti su komanda, kuo daugiau maksimaliai įgyvendinti Darbo partijos programos. Tai sieksime, tikrai įrodysiu tai, kad Darbo partija pajėgi didžiąją dalį savo programos įgyvendinti“, - žurnalistams sakė V. Uspaskichas.

Paklaustas, ar pats sieks, kad būtų panaikinti jo teisinė neliečiamybė, V. Uspaskichas atsakė: “Čia yra smulkesnis dalykas ir procedūra, ko gero, greitai bus atlikta. Grįšime prie to klausimo tada, kada jis bus“.

Komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas V. Uspaskichui posėdyje įteikė Seimo nario pažymėjimą.

Jam atsisakius europarlamentaro mandato, kiti Darbo partijos rinkimų į Europarlametą sąraše aukščiausiai buvę, taip pat į Seimą išrinkti „darbiečiai“ Kęstutis Daukšys, Vydas Gedvilas bei Šarūnas Birutis VRK posėdyje trečiadienį taip pat atsisakė EP nario mandato ir pasirinko Seimo narių kėdes.

Vietą EP vietoj V. Uspaskicho VRK sprendimu užims penktoji DP sąraše per EP rinkimus likusi „darbietė“ Justina Vitkauskaitė.

V. Uspaskichas į EP buvo išrinktas 2009 metais.

VRK tebelaukia V. Tomaševskio apsisprendimo ar eiti į Seimą Likus dviem dienoms iki naujai išrinkto Seimo pirmojo posėdžio, VRK tebelaukia į Seimą išrinkto Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderio Valdemaro Tomaševskio apsisprendimo likti EP nariu ar eiti į Seimą. Trečiadienį posėdžiavusi komisija jo sprendimo neišgirdo, sako VRK pirmininkas Z. Vaigauskas. „Mes dar nežinome sprendimo, kokį priims Valdemaras Tomaševskis. Jis buvo atėjęs, bet sprendimo galutinio nepasakė“, - žurnalistams sakė Z. Vaigauskas. Jo teigimu, komisija faktiškai nebeturi laiko priimti sprendimą dėl V. Tomaševskio, bet tikisi, kad jis galbūt apie savo sprendimą informuos ketvirtadienį. „Jis turi tą rūpestį – matyt, jis yra apsisprendęs likti Europos Parlamento nariu. Mūsų posėdis dar yra paskelbtas penktadienį, 10 val. dienos, tai jeigu iki to laiko jis į posėdį atvyks, teoriškai dar gali atsisakyti Europos Parlamento nario įgaliojimų, bet būtų problema ta, kad mūsų sprendimas – nespėtume paskelbti „Valstybės žiniose“, tik internete“, - kalbėjo Z. Vaigauskas. „Galbūt rytoj jis mums savo sprendimą paskelbs, nežinau. Bet greičiausiai, jeigu nepaskelbs, tai tokiu atveju neduos priesaikos Lietuvos Respublikos Seimo nario ir liks Europos Parlamento nariu“, - teigė jis. V. Tomaševskis anksčiau yra sakęs, kad svarsto įvairias galimybes, vieną jų - priimti sprendimą palankų su LLRA rinkimuose kandidatavusiai Rusų aljanso atstovei Irinai Rozovai. V. Tomaševskiui bei dar vienam LLRA kandidatui atsisakius Seimo nario mandato, pastaroji patektų į Seimą kaip arčiausiai esanti sąraše.

Kurio mandato atsisakyti LLRA lyderiui V. Tomaševskiui, spręs partijos taryba. „Rytoj renkamės, svarstysime ir mandato klausimą, bus partijos vadovybės sprendimas“, - sakė europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.