A. Kubilius tikisi, kad nauji ministrai kalbės angliškai

Darbą baigiančios Vyriausybės

„Tvarkiečių“ sprendimą Kęstą Komskį siūlyti į Seimo vicepirmininkus A. Kubilius pavadino akibrokštu.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
„Tvarkiečių“ sprendimą Kęstą Komskį siūlyti į Seimo vicepirmininkus A. Kubilius pavadino akibrokštu.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-11-15 10:04, atnaujinta 2018-03-15 10:37

„Man atrodo, kad reikalavimai ministrams ženkliai žemėja, taip aš pavadinčiau, o tai man kelia nerimą, nes Lietuvos laukia tikrai sudėtingi darbai - pirmininkavimas ES nuo kitų metų liepos 1 dienos, ir čia vien tiktai gebėjimų garsiai būnant opozicijoje kalbėti kritikuoti valdžią, tikrai nepakaks. Šiuo požiūriu iš tikrųjų manau, kad ir būsimajam premjerui, ir prezidentei toks pasirengimo kvalifikuotam, atsakingam darbui reikalavimas tikrai turėtų būti labai svarbus“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A. Kubilius.

Jis taip pat pabrėžė pretendentų į ministrus nepriekaištingos reputacijos svarbą.

„Iš tiesų šioje vietoje taip pat turėtų būti labai svarbu ir nepriekaištinga reputacija, skaidrumas, kitaip sakant - visiškai skaidri praeitis bet kurio kandidato, pretenduojančio į tokius postus.

Čia galėčiau priminti, kad ponas R. Žemaitaitis („tvarkiečių“ kandidatas į vidaus reikalų ministrus - BNS) atėjęs yra į politiką iš Vilniaus savivaldybės, kur dirbo kartu su meru J.Imbrasu, su vicemeru E. Lementausku būdamas patarėju ir tai, be abejo, turėtų būti labai kruopščiai prisiminta ir išnagrinėta“, - kalbėjo A. Kubilius.

Jo teigimu, ministrų kompetencija ir skaidrumas pirmiausia yra būsimojo premjero atsakomybė. Kaip techninį, bet, jo nuomone, labai svarbų reikalavimą ministrams A. Kubilius įvardijo anglų kalbos mokėjimas ir išsakė viltį, kad „žiniasklaida išnaudos savo galimybes (...) ir viešojoje erdvėje su būsimais ministrais pasikalbės ir angliškai“.

Tuo metu „tvarkiečių“ sprendimą Kęstą Komskį siūlyti į Seimo vicepirmininkus A. Kubilius pavadino akibrokštu.

„Dėl pono K. Komskio aš neturių ką daug pasakyti, aš manau, kad jo siūlymas į Seimo vicepirmininkus yra, aš taip pavadinčiau, akibrokštas. Tikrai nenoriu gal daug čia kalbėti, bet manyčiau, kad ir specialiųjų tarnybų informacija svarstant pretendentus į tokias pareigas turėtų būti pilnai pateikiama ir Seimo nariams, ir visuomenei“, - sakė jis.

„Darbiečių“ kandidatą į Seimo pirmininkus Vydą Gedvilą premjeras kritikavo dėl priklausymo teisiamai partijai.

„Aš tikrai neturiu kažko prieš Vydą Gedvilą, gal nepakankamai pažįstu, nežinau, ar jam pakaks patirties ir kvalifikacijos (...). Pagrindinė problema yra ne individualios Vydo Gedvilo savybės, svarbiausia yra tai, kad bus siūloma rinkti Seimo pirmininką iš partijos, kuri yra teisiamųjų suole“, - dėstė A. Kubilius.

Lietuva ES pirmininkaus 2013-ųjų antrąjį pusmetį. Tuo metu įvairių sričių Lietuvos ministrai bus atsakingi už ES Tarybos, į kurią renkasi visų šalių atstovai, veiklą, atstovaus šiai institucijai derybose su Europos Komisija ir Europos Parlamentu bei pristatys ES poziciją santykiuose su trečiosiomis šalimis ir tarptautinėmis organizacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.