Laidotuvės pynėsi su krikštynomis

Čia MTV muzikinio kanalo popžvaigždžių apdovanojimai ar vis dėlto Lietuvos Seimas? Toks klausimas vakar pleveno kadenciją baigusio parlamento pastogėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Nov 15, 2012, 7:42 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:43 AM

Finalinis paskutinio posėdžio akordas truko tiek, kiek neištemptų net ištvermingiausias virtuozas, – maždaug dvi valandas. Susireikšminimo ir ašarų persunkta ceremonija, labiausiai priminusi intymią šeimos šventę už mokesčių mokėtojų pinigus, iš plenarinių posėdžių salės galiausiai persikėlė į užstalę Seimo restorane.

Tiesą sakant, tiksliai apibrėžti šio renginio žanro net neįmanoma. Aišku tik tiek, kad tai nebuvo oficialus posėdis. Pastarasis vyko tol, kol parlamentarai riejosi, plūdosi ir nesuprato, ką daro. Kaip dažnai būdavo.

Po to kalbas rėžė visi, kas netingėjo. Skaitė eiles, bučiavo, laimino visus, ką tik pasiekė, bet svarbiausia – visus liaupsino ir, žinoma, visiems dėkojo sužavėtos Lietuvos vardu.

Taip pat graudulingai, tarsi jau iš ano pasaulio ir per pačios parlamentinės demokratijos, o ne vien savo laidotuves, su visais „didžiai gerbiamais” kolegomis atsisveikino ne tik Brangiausiojo Mandato netekusieji, bet ir tie, kurie vėl pateko į Seimą.

Į vienintelių nepakartojamųjų vaidmenį įsijautę visi politikai dėkojo ne tik savo šeimoms, giminėms, artimiesiems, bet ir prie tribūnos išsirikiavusiai Seimo kanceliarijos bei posėdžių sekretoriato vadovybei.

Norėjosi paklausti: kodėl šioje eilėje nebuvo Seimo vairuotojų, bufetininkių, valytojų, rūbininkių? Argi jie mažiau prisidėjo talkindami išrinktiesiems?

Kalbant rimtai, akivaizdu, kad šie žmonės turi savivokos problemų. Jie tiesiog užsimiršo, kas esą: viso labo tik ketveriems metams už mūsų pinigus nusamdyti tarnautojai, kurie dabar arba eina į gatvę, arba gauna naują kontraktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.