V. Mazuronis: „Snoro“ byla - naujojo Seimo klausimas“

Naujasis Seimas gali grįžti

„Reikės tartis su teisininkais, ar iš tiesų naujas Seimas gali teisiškai patvirtinti senojo Seimo sukurtos komisijos išvadas“, - sakė V. Mazuronis.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
„Reikės tartis su teisininkais, ar iš tiesų naujas Seimas gali teisiškai patvirtinti senojo Seimo sukurtos komisijos išvadas“, - sakė V. Mazuronis.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 15, 2012, 5:46 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:05 AM

Buvęs komisijos vadovas „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis sako, jog teisininkai lems, ar penktadienį darbą pradedantis Seimas imsis išvadų.

„Reikės tartis su teisininkais, ar iš tiesų naujas Seimas gali teisiškai patvirtinti senojo Seimo sukurtos komisijos išvadas“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V. Mazuronis.

Pasak jo, „Snoro“ byla yra naujojo Seimo „apsisprendimo klausimas“: “Kaip buvusios komisijos pirmininkas, daryčiau, kad tos komisijos išvados būtų patvirtintos Seimo“.

Kadangi „Snoro“ komisijos įgaliojimų laikas jau yra pasibaigęs, o tinkama išvada Seimui nepateikta, baigusio kadenciją Seimo etikos sargai praėjusią vasarą siūlė Seimui priimti nutarimą dėl laikinosios komisijos nagrinėjimo klausimo - arba konstatuoti, kad komisija darbą baigė ir neteikia jokios išvados, arba jos įgaliojimus pratęsti.

Baigusio kadenciją Seimo opozicijai priklausę, o dabar valdžioje būsiantys parlamentarai teigė, kad Lietuvos banko veiksmai, pernai lapkritį uždarant „Snorą“, buvę skuboti ir nepakankamai motyvuoti. Konstatuota, jog komercinių bankų priežiūros sistema yra gera, bet „Snoro“ atžvilgiu ji nebuvusi pakankama, o buvusi Lietuvos banko vadovybė 2009 metais nepakankamai reagavo į informaciją apie „Snoro“ veiklą.

Šeši buvusių valdančiųjų partijų, kurios naujame Seime bus opozicijoje, atstovai, dirbę komisijoje, kaltina 6 opozicijos atstovus politikavus, formuluojant komisijos išvadas ir įtaria, kad Lietuvos bankui nepalankiomis išvadomis bandoma pagelbėti kai kuriems nukentėjusiems „Snoro“ kreditoriams.

„Snoro“ komisijoje dirbo 12 narių, po pusę jų sudarė valdančiųjų ir opozicijos atstovai. Komisiją Seimas buvo įpareigojęs išvadas dėl „Snoro“ bankroto“ pateikti iki birželio 1-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.