Prie formuojamos koalicijos prisijungė lenkai (atnaujinta)

Keturių partijų koalicija Seime turės 85-86 vietas.

Pasirašius sutartį pranešta, kad LLRA vadovaus vienai ministerijai bei gaus tris viceministrų postus.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Pasirašius sutartį pranešta, kad LLRA vadovaus vienai ministerijai bei gaus tris viceministrų postus.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2012, 8:00 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:48 AM

LLRA lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis partijos vardu ketvirtadienį pasirašė priedą prie koalicijos sutarties, jog „išreiškia valią jungtis prie koalicijos ir įsipareigoja vykdyti jos nuostatas bei įgyvendinti programą“.

„Mes tikimės, kad nenuvilsim rinkėjų ir dirbsim Lietuvai“, - po to, kai LLRA prisijungė prie Lietuvos socialdemokratų partijos, Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ jau anksčiau pasirašytos koalicijos sutarties, sakė LSDP lyderis Algirdas Butkevičius.

Pasirašius sutartį pranešta, kad LLRA vadovaus vienai ministerijai bei gaus tris viceministrų postus. „Vadovausim vienai ministerijai, ta ministerija priklauso Darbo partijai, jūs žinote, kokios ministerijos priklauso Darbo partijai, susitarėm, kad turėsim tris vicepirmininkus kitose ministerijose“, - sakė LLRA pirmininkas europarlamentaras V. Tomaševskis.

Klausiamas, kokiai ministerijai vadovaus LLRA, V. Tomševskis, sakė į šį klausimą šiandien dar neatsakysiantis, nors neoficialiai minima Energetikos ministerija. V. Tomaševskis taip pat yra patvirtinęs, jog į šios ministerijos vadovo postą svarstoma Lietuvos ir Lenkijos elektros tiltą įgyvendinančios bendrovės „LitPol Link“ valdybos pirmininko Jaroslavo Neverovičiaus kandidatūra.

Lietuvos socialdemokratų, Darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos susitarimą dėl valdančiosios koalicijos sudarymo pasirašė praėjusią savaitę.

Pagal anksčiau pasirašytą susitarimą partijos numatė, kad socialdemokratams teks premjero postas ir 7 ministerijos: Finansų, Susisiekimo, Ūkio, Krašto apsaugos, Sveikatos apsaugos, Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijos.

Darbo partijai iš pradžių buvo numatytos penkios ministerijos - Žemės ūkio, Energetikos, Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos ir darbo ir Kultūros, tačiau pagal naujausią susitarimą Energetikos ministerija turėtų tekti prie koalicijos prisijungusiai Lietuvos lenkų rinkimų akcijai.

„Tvarkai ir teisingumui“ teko Aplinkos ir Vidaus reikalų ministerijos.

Keturių partijų koalicija Seime turės 85-86 vietas.

Seimo pirmuoju vicepirmininku siūlomas V. Gapšys

Naujojo Seimo pirmojo vicepirmininko postą turėtų užimti Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys, ketvirtadienį po formuojamos centro-kairės koalicijos partnerių susitikimo BNS patvirtino Darbo partijos vadovas V. Uspaskichas.

Kaip anksčiau skelbta, parlamento vadovu bus siūlomas taip pat Darbo partijos atstovas Vydas Gedvilas. Kitais jo pavaduotojais numatomi socialdemokratai Gediminas Kirkilas ir Algirdas Sysas bei „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas Kęstas Komskis.

Kėdainiuose augęs politikas Mykolo Romerio universitete yra baigęs teisės studijas. Dar studijuodamas 2004 metais jis pradėjo dirbti Darbo partijos pirmininko padėjėju. Pasibaigiančios kadencijos Seime jis buvo Darbo partijos frakcijos seniūnas, ėjo opozicijos lyderio pareigas.

Trisdešimtmetis V. Gapšys, kaip ir V. Uspaskichas, yra įtariamas sukčiavimu vadinamosios Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.