Santariškių Kraujo centras sulaukė futbolininkų kraujo

Kol visoje Lietuvoje aptarinėjamos ką tik pasibaigusio futbolo sezono aktualijos, futbolo klubas „Viltis“ antrą kartą sudalyvavimo kraujo donorystės akcijoje bei pasidalino gyvybės lašeliu.

Futbolo klubo „Viltis“ sportininkas Tomas Chomičius. Futbolininkai antrą kartą visi kartu davė kraujo.<br>„Viltis“
Futbolo klubo „Viltis“ sportininkas Tomas Chomičius. Futbolininkai antrą kartą visi kartu davė kraujo.<br>„Viltis“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-16 13:30, atnaujinta 2018-03-15 09:26

Nacionalinio kraujo centro duomenimis kasdien Lietuvoje kraujo reikia 100 – 120 žmonių. Kad užtikrinti kraujo ir jo komponentų poreikį būtina, kad į didžiuosiuose miestuose esančius kraujo centrus kasdien ateitų ir kraujo duotų per 400 donorų. Vien sostinėje, kad ligoninės nejaustų kraujo stygiaus reikia, kad Nacionaliniame kraujo centre kasdien kraujo duotų daugiau nei 150 donorų.

Šių metų kovo 5 dieną įvyko pirmoji „Vilties“ klubo viešnagė Santariškių klinikų kraujo centre. Tąsyk neatlygintinais kraujo donorais tapo 7 ekipos nariai. Tai yra maždaug 3 su puse litrų kraujo kūnelių buvo paaukota sergantiems arba ištiktiems nelaimių žmonėms.

Lapkričio 15 diena taip pat tapo įsimintina. Komanda nusprendė dar sykį tapti kraujo donorais. Vėl 7 narių, tačiau šįkart kiek atsinaujinęs kolektyvas noriai padovanojo tokį patį kiekį kraujo, kaip tai buvo padaryta pavasarį. „Panašu, jog tai tampa savotiška ekipos tradicija ir labai tikimės, kad ateityje norinčių būrys tik didės. Šitam kolektyvui tiesiog patinka daryti gerus darbus“ – pasakojo komandos vadovas Mindaugas Bielinskas.

Futbolo klubas „Viltis“ norėtų paraginti ir kitus sporto žmones sudalyvauti tokioje gražioje ir naudingoje akcijoje. Juk visada yra malonu išgelbėti kažkam gyvybę, už tai nesumokėjus nė lito. O tokio kraujo gali prireikti kiekvienam iš mūsų. Todėl nedvejokite ir pasidalinkite gyvybės lašeliu jau šiandien arba prisijunkite prie jau trečiosios „Vilties“ donorystės ateinantį pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.