V. Uspaskichas: „Prezidentė prisiima dalį atsakomybės už kandidatus, kuriuos aš pasiūlysiu“

Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas atsisako pripažinti, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė nenori matyti „darbiečių“ politikų ministrų kabinete. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ jis taip pat vengė atsakyti į klausimą, ar norėtų, kad iš jo būtų atimta teisinė neliečiamybė ir jis būtų teisiamas. V. Uspaskichas sakė, kad pirmiausia kandidatus pristatys socialdemokratui Algirdui Butkevičiui, kuriam bus siūloma tapti premjeru, tik paskui atrinktus kandidatus paskelbs viešai.

V. Uspaskich kelis sykius žurnalisto klausiamas, ar atsisakytų teisinės neliečiamybės, kartojo, jog pirmiausia nori objektyvaus ir sąžiningo teismo.<br>R. Danisavičius
V. Uspaskich kelis sykius žurnalisto klausiamas, ar atsisakytų teisinės neliečiamybės, kartojo, jog pirmiausia nori objektyvaus ir sąžiningo teismo.<br>R. Danisavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2012-11-19 22:33, atnaujinta 2018-03-15 07:25

„Davai, einam pagal tekstą. Prezidentė labai aiškiai pasakė, kad socialdemokratai prisiima atsakomybę už tolimesnę veiklą ir koaliciją, įvardina vertybes dėl teisiamųjų suolo ir taip toliau. 

Gerbiu šitą nuomonę, suprantu, kad mūsų koalicijos partneriams tenka prisiimti atsakomybę, nes toks faktas yra. Mes darysim viską, kad tos prisiimtos atsakomybės nepakenktų jiems“, - kalbėjo V. Uspaskichas.

Jis retoriškai klausė, ar prezidentė ir visuomenė pilnai patenkinta teisine sistema. Ir paskubėjo atsakyti, kad ne. „Kodėl jūs nenorite sulaukti? Ateis prokuroras, pateiks savo argumentus, aš pateiksiu savo. Gal iš pradžių reikia tobulinti teisinę sistemą, o tik paskui eiti prie mūsų?“ - apie vadinamąją Darbo partijos bylą kalbėjo politikas.

V. Uspaskichas, taip pat naujasis Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys yra kaltinami byloje dėl partijos „juodosios buhalterijos“. Teisiama yra ir pati Darbo partija.

Iš pradžių užsiminęs, kad Darbo partijos nariai ir patys gali atsisakyti neliečiamybės, jei tik būtų teisiami sąžiningai, vėliau V. Uspaskichas pripažino: „Šitas teismas ne visai objektyviai (vertina. - Red.). Iš pradžių tobulinam (teismų darbą. - Red.), o paskui atiminėkit (neliečiamybę. - Red.).

Jis kelis sykius žurnalisto klausiamas, ar atsisakytų teisinės neliečiamybės, kartojo, jog nori objektyvaus ir sąžiningo teismo: „Galit manęs klausti dar dešimt kartų. Dar dešimt kartų jums atsakysiu, noriu būti teisme, kuris dirbtų sąžiningai.“

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) direktorius Ramūnas Vilpišauskas kol kas nesiryžta prognozuoti, kaip prezidentė vertins kandidatus į ministrus, kuriuos siūlys Darbo partija: „Tai siejama ir su byla, nes partija irgi yra kaltinama. Ar gali Darbo partijos kandidatai būti ministrais, kol kas sunku pasakyti.“

Jis iš dalies patenkintas, jei prezidentė bus principinga, tvirtindama kandidatus į ministrus. „Ji prisiima dalį atsakomybės už tuos kandidatus, kuriuos aš pasiūlysiu“, - sakė V. Uspaskichas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.