Bedarbiu likęs A. Nedzinskas: „Aš dar grįšiu į Seimą, gal net labai greitai“

Tuo metu, kai Seimo posėdžių salėje būsimasis premjeras Algirdas Butkevičius kalbėjo apie naujosios Vyriausybės planus, parlamento balkone sėdėjo neįprastas svečias. Tarp žurnalistų ir fotografų, pačiame kampe, sėdėjo buvęs Seimo narys Antanas Nedzinskas. Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) narys paaiškino, kad šiuo metu neturi darbo ir siekia grįžti į didžiąją politikos areną.

Dabar A. Nedzinskas Seimo posėdžius stebi kaip pilietis, kuris domisi politika.<br>M. Kulbis
Dabar A. Nedzinskas Seimo posėdžius stebi kaip pilietis, kuris domisi politika.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 20, 2012, 6:16 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:49 AM

„Seime lankausi kaip aktyvus pilietis, kuriam politika yra svarbi ir įdomi. Net ir nebūdamas parlamentaru, seku svarbius politinius procesus, politikų darbą, gilinu savo žinias. Esu įsitikinęs, kad tų žinių man dar prireiks“, - portalui lrytas.lt kalbėjo A. Nedzinskas.

Jis pabrėžė, kad po ketverių metų dalyvaus Seimo rinkimuose ir yra įsitikinęs, kad pasieks pergalę. „Puoselėju ambicingus planus ir tikiuosi, kad po ketverių metų vėl tapsiu Seimo nariu. Gal net greičiau“, - sakė liberalas.

Politikas nenorėjo konkrečiai įvardinti plano, kaip jis galėtų į Seimą grįžti greičiau nei po ketverių metų. Gal vienoje iš vienmandačių rinkiminių apygardų, kuriose kovo mėnesį vyks nauji parlamento rinkimai? „Apie tai dar labai anksti kalbėti. Pirmiausia, noriu išsiaiškinti, kokia yra situacija, susidėlioti planus, o tada bus galima apie tai pakalbėti“, - aiškino A. Nedzinskas.

Paklaustas, ar nusivylė, kad nepateko į šios kadencijos Seimą, politikas tikino: „Ne. Aš iš anksto žinojau, kad nepateksiu. Manau, kad neturėjau galimybės. Mūsų partija buvo prastai pasiruošusi (LiCS. - Red.). Mano konkurentai Alytaus rajone turėjo savo rinkiminius štabus, geras komandas. O aš dirbau vienas. Todėl sakyčiau, kad 10 proc.ų rinkėjų balsų yra neblogas rezultatas.“

A. Nedzinskas sakė, kad svarsto galimybę pakeisti partiją. „Šiuo metu stebiu visas politines partijas. Socialdemokratus, Darbo partiją. Žiūriu kokius sprendimus jie priima, kokios politikos laikosi. Tada ir žiūrėsiu, kaip bus. Man svarbi ir prezidentės nuomonė apie Darbo partiją. Daug kas priklausys ir nuo to, kokį vaidmenį ta politinė partija skirtų man“, - aiškino buvęs Seimo narys.

Jis pripažino, kad yra liberalus politikas, todėl jam artimesnės dešiniosios politinės jėgos.

Kol kas A. Nedzinskas nebendravo su naująjį Seimą sudarančių partijų lyderiais. Politikas pabrėžė, kad sprendimą norėtų priimti pasitaręs su Arūnu Valinsku. „Jis mane atvedė į Seimą. Aš jo neišdaviau, nors mane viliojo daugelis partijų. Matyt, dabar būčiau Seimo nariu, tačiau pats savęs negerbčiau. Man svarbi Arūno nuomonė.“

Po interviu, grįždamas į Seimo balkoną, A. Nedzinskas šuktelėjo: „Jeigu viskas pavyks, tai žiūrėk, ir vėl susitiksime Seime.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.