Naujosios Vyriausybės mozaika beveik sudėliota (kandidatų sąrašas)

Naujojo ministrų kabinetų dėlionė jau beveik baigta. Pretendentas į premjerus Algirdas Butkevičius antradienį atskleidė kai kurių kandidatų pavardes. Ministrais turėtų tapti socialdemokratai Juozas Olekas, Rimantas Sinkevičius, Rimantas Šadžius. Kandidatus dar turės palaiminti prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji pabrėžė, kad Vyriausybėje nenorėtų matyti Darbo partijai priklausančių politikų pavardžių.

A. Butkevičius kol kas neatskleidė kandidato į sveikatos apsaugos ministro pareigas.<br>M. Kulbis
A. Butkevičius kol kas neatskleidė kandidato į sveikatos apsaugos ministro pareigas.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 20, 2012, 6:45 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:43 AM

Vyriausybę formuosiantis A. Butkevičius sakė, kad užsienio reikalų ministru bus siūlomas Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje Linas Linkevičius. Parlamento užkulisiuose kalbama, kad tai vienas iš nedaugelio kandidatų, kuris garantuotai turėtų sulaukti palaikymo prezidentūroje.

Krašto apsaugai turėtų vadovauti Seimo narys J. Olekas. Susisiekimo ministerijai - parlamentaras R. Sinkevičius. Teisingumo ministerijos vadovas renkamas iš dviejų kandidatų: Seimo narių socialdemokratų Juliaus Sabatausko ir Juozo Bernatonio.

A. Butkevičius kol kas neatskleidė kandidato į sveikatos apsaugos ministro pareigas. Anot jo, dar vyksta diskusijos šiuo klausimu. Portalas lrytas.lt jau rašė, kad politinės arenos užkulisiuose kalbama, jog šis postas galėtų atitekti Vyteniui Povilui Andriukaičiui.

Pasak A. Butkevičiaus, realiausias kandidatas į finansų ministrus - R. Šadžius. Socialdemokratų vedlio teigimu, kol kas kitų kandidatūrų nėra. Buvęs finansų ministras R. Šadžius yra kritikuojamas dėl to, kad prieš kelerius metus nutylėjo apie artėjančią krizę. „R. Šadžius labai šiuo metu patobulėjęs, gilinosi labai stipriai“, - antradienį aiškino A. Butkevičius.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ į aplinkos ministrus siūlo Seimo nario Valentino Mazuronio kandidatūrą, o į vidaus reikalų ministrus - parlamentarą Remigijų Žemaitaitį. 

A. Butkevičius taip pat patvirtino, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) turėtų atitekti energetikos ministro portfelis. Jo žiniomis, į ministro portfelį pretenduoja Jaroslavas Neverovičius.

Į švietimo ministrės pareigas siūlo V. Baltraitienę

Darbo partijai pagal koalicijos sutartį turėtų atitekti Švietimo ir mokslo ministerija. Jos vadove turėtų būti siūloma Virginija Baltraitienė. Tai portalo delfi.lt konferencijoje patvirtino partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas. 

Pati 54 metų V. Baltraitienė yra sakiusi, kad labiau būtų linkusi į Žemės ūkio ministeriją, nes yra baigusi žemės ūkio ekonomikos mokslus.

A. Butkevičius sakė, kad į socialinės apsaugos ir darbo ministrus siūloma kita „darbietė“ Loreta Graužinienė.

Galimų Darbo partijos kandidatų į kultūros bei žemės ūkio ministrų postus V. Uspaskichas kol kas neatskleidžia. 

Preliminarus siūlomų ministrų sąrašas:

Finansų ministerija – socialdemokratas R. Šadžius Užsienio reikalų ministerija – socialdemokratas L. Linkevičius Krašto apsaugos ministerija - socialdemokratas J. Olekas Susisiekimo ministerija – socialdemokratas R. Sinkevičius Ūkio ministerija – socialdemokratė B. Vėsaitė* Sveikatos apsaugos ministerija – socialdemokratas V. Andriukaitis* Teisingumo ministerija - socialdemokratai J. Sabatauskas ar J. Bernatonis** Aplinkos ministerija – „tvarkietis“ V. Mazuronis Vidaus reikalų ministerija - „tvarkietis“ R. Žemaitaitis Energetikos ministerija – LLRA atstovas J. Neverovičius Švietimo ir mokslo ministerija - „darbietė“ V. Baltraitienė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija - „darbietė“ L. Graužinienė* Žemės ūkio ministerija – kandidatas nežinomas

Kultūros ministerija – kandidatas nežinomas * nepatvirtintais šaltinių duomenimis

* * partija dar nepasirinko kandidato

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.