Skydu gali tapti netgi sutapimai

Ministerijų ir departamentų viršūnėse – sujudimas. Ateina nauja valdžia, tad daugeliui senbuvių tenka verstis per galvą, kad įrodytų esą puikūs ir nepakeičiami tarnautojai. Valstybės įstaigos – ne išimtis. Todėl reikia kuo skubiau įsiteikti rinkimus laimėjusiems politikams.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

2012-11-20 07:22, atnaujinta 2018-03-15 07:20

Viešųjų pirkimų tarnyba, vadovaujama ne kartą malkų priskaldžiusio Ž. Plytniko, tapo viena pirmųjų, parodžiusių besąlygišką lojalumą naujai valdžiai.

Toks ženklas buvo jos sprendimas, kad Visagino atominės elektrinės sudarytos sutartys su įvairaus plauko konsultantais iš Lietuvos ir užsienio yra negaliojančios.

Tai gali būti tiesa. Juolab kad per pastaruosius keletą metų daug kartų viešai skelbta, kaip visokiausi perėjūnai pelnosi iš atominių milijonų.

Tiesa, Ž. Plytnikas atkakliai tylėjo, kai elektrinė praėjusių metų birželį sudarė daugiau nei 20 milijonų litų vertės sutartį su advokatų kontora. Kai pačioje šių metų pradžioje buvo sukirsta sumokėti 8 milijonus litų britų investiciniam bankui, tarnyba irgi neprasižiojo.

Kas privertė ją prabilti dabar? Galimi du variantai. Pirmasis – tikriausiai tyrimas užtruko itin ilgai. Juk geriau vėliau nei niekada.

Antrasis – būtent rinkimų rezultatai.

Atominės elektrinės projektą stūmę ir globoję konservatoriai juos prapylė, kaip ir referendumą dėl branduolinės energetikos. Štai tuomet ir atsirado puiki proga įsiteikti naujai valdžiai.

Žinoma, vien tik sutapimas, kad dėl abejotinų sandorių į teisėsaugą jau anksčiau kreipėsi būtent kandidatas į premjerus A.Butkevičius.

Atsitiktinumas, kad kaip tik tą pačią dieną, kai tarnyba paskelbė savo nuosprendį, socialdemokratai išskalambijo reikalausiantys asmeninės elektrinės vadovų atsakomybės.

Tačiau politikos skersvėjus ir biurokratines subtilybes perpratę veikėjai gerai žino, kad tokie sutapimai ar atsitiktinumai dažnai padeda apsisaugoti nuo nemalonių permainų.

Net jei į postą skiria pati prezidentė, turėti užtarėjų Seime – ne pro šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.