Kauno tarybai reikia naujos salės

Teisėjai kartu su prokurorais sukurpė beveik neišsprendžiamą uždavinį Kauno valdžiai: kur surengti artimiausią miesto tarybos posėdį?

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 21, 2012, 7:27 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:29 AM

Iki šiol naudota salė, esanti pagrindiniame savivaldybės pastate Laisvės alėjoje, netinka, mat į šį pastatą draudžiama pakliūti buvusiam Kauno vicemerui socialdemokratui K.Kriščiūnui, o jis ten veržiasi.

Šiemet sausį šio politiko karjera smarkiai susvyravo, kai jis dėl piktnaudžiavimo pakliuvo į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) seklių užmestus tinklus.

Prokurorai baigė tirti bylą, atidavė ją į teismą ir nusprendė, kad K. Kriščiūnas vėl gali eiti tarybos nario pareigas, tačiau įpareigojimas nesilankyti savivaldybės pastate vis dar galioja.

K. Kriščiūnas labai nori dalyvauti tarybos posėdžiuose ir tikina esąs pasiryžęs dirbti už jį balsavusių kauniečių labui.

Taigi artėjant tarybos posėdžiui miesto valdžiai teks pasirinkti: arba posėdžiauti kitoje vietoje, arba K. Kriščiūnas negalės atlikti teisėtų savo pareigų.

Teisininkai viliasi, kad sveikas protas nugalės ir kardomosios priemonės sąlygos bus pakeistos.

O jeigu taip neatsitiks, Kauno valdžiai gali tekti dar sunkesnė užduotis. Tarkime, dar nesibaigus kadencijai K. Kriščiūnas bus nuteistas ir atsidurs už grotų.

Ar lydimas ginkluoto konvojaus jis bus vežiojamas į savivaldybės posėdžių salę, ar miesto taryba rengs išvažiuojamuosius posėdžius į Lukiškių kalėjimą?

Aišku, teismai galės pritaikyti protingumo kriterijų ir perkelti buvusį vicemerą į Pravieniškių pataisos koloniją, arčiau Kauno. Būtų sutaupyta ir laiko, ir pinigų.

O pats K.Kriščiūnas įgytų neįkainojamos patirties – juk susipažinti su gyvenimo sąlygomis laisvės atėmimo vietose pravartu daugeliui valdininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.