Nesutramdomas pensininkas vėl erzina Palangos valdžią

Tačiau miesto valdžia jam nusileisti neketina.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Nov 21, 2012, 12:44 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:10 AM

Mano žemės sklypas - ką noriu tą čia ir darau. Tuo įsitikinęs palangiškis J. Valužis ir toliau bando Palangos savivaldybės kantrybę.

Iš jo sklypo nelegalius atrakcionus išguiti visą vasarą nesėkmingai bandžiusi Palangos valdžia sulaukė dar vieno pensininko akibrokšto.

Kultūros paveldo teritorijoje, šalia Vasaros koncertų estrados ir atstatomo kurhauzo esančiame sklype jis ėmė sandėliuoti statybines medžiagas.

Didelė krovininė mašina buvo pastebėta tuomet, kai ji pačiame kurorto centre rėpliojo pėsčiųjų šaligatviais.

Iš jos J. Valužio sklype buvo kraunamos naudotos perdengimo plokštės ir pamatų blokai.

Sunkiasvoriam transportui įvažiuoti į kurorto centrą ir, juo labiau, važinėti pėsčiųjų skverais ir šaligatviais, savivaldybė leidimo nebuvo išdavusi.

Mašinos vairuotojui reguliavęs J. Valužis savivaldybės atstovams atkirto čia ketinąs statyti poilsio namus. Tačiau jokio numatomų statybų projekto palangiškis kurorto valdžiai pateikęs nėra.

Iškviesti policijos pareigūnai statybines medžiagas atvežusį vairuotoją nubaudė už kelių eismo taisyklių pažeidimą. Savivaldybės atstovus iškeikęs J. Valužis iš sklypo pradingo.

Tačiau miesto valdžia jam nusileisti neketina.

Už kultūros paveldo žemės sklypo paviršiaus dangos sugadinimą palangiškiui skirta 200 litų bauda.

Suskaičiavusi sunkiasvorės mašinos išlaužytas šaligatvių plyteles savivaldybė netrukus teismui pateiks civilinį ieškinį ir reikalaus, kad J. Valužis atlygintų miestui padarytą beveik 5,4 tūkst. litų žalą.

Tačiau Palangos valdžia nežino, kaip J. Valužį reikės įpareigoti iš miesto centro išvežti statybines medžiagas.

Kultūros paveldo departamentui jis yra pareiškęs norą atstatyti čia buvusią vilą „Ursus“, tačiau kada realiai bus imtasi bent jau projektavimo, niekas nežino.

Net neabejojama, kad išardytų fermų perdengimo plokštės ir pamatų blokai kurorto centrinės gatvės vaizdą darkys ir kitą vasarą.

„Kitais metais bent jau bus ramu, kad čia neatsiras nelegalūs atrakcionai“, - guodėsi įžūlaus sklypo savininko sutramdyti negalintys savivaldybės atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.