Prokurorai įsitikinę - M. Žalimas nekaltas

Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui niekaip nepavyksta atversti vilniečio Remigijaus Murausko baudžiamosios bylos, kurioje jis kaltinamas Baltarusijos piliečio Viačeslavo Revinskio sumušimu, nes kol kas neaišku, koks šioje byloje bus Drąsiaus Kedžio draugo Mindaugo Žalimo statusas – įtariamasis ar tik liudytojas.

Kaltinimai dėl V. Revinskio sužalojimo M. Žalimui (nuotr.) buvo panaikinti gegužės 4 d.
Kaltinimai dėl V. Revinskio sužalojimo M. Žalimui (nuotr.) buvo panaikinti gegužės 4 d.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 21, 2012, 10:30 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:18 AM

Nors Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas panaikino prokurorų nutarimus nutraukti ikiteisminį tyrimą M. Žalimo atžvilgiu bei perdavė prokuratūrai šį klausimą nagrinėti iš naujo, prokurorai teisėjo nutarimą apskundė.

Jie įsitikinę, kad M. Žalimas yra nekaltas, todėl pareikšti įtarimų jam nėra pagrindo. Ikiteisminio tyrimo metu M. Žalimas pirma prisipažino sudavęs vieną smūgį V. Revinskiui, tačiau vėliau tai paneigė ir tyrėjams paaiškino, kodėl iš pradžių sakė kitaip.

Ar M. Žalimas jam trenkė, tyrėjams negalėjo patvirtinti ir pats V. Revinskis. Taip pat ginčijamasi, ar vieta, kurioje nukentėjo Baltarusijos pilietis yra vieša.

Prokurorų skundo Vilniaus apygardos teismas dar neišnagrinėjo, todėl trečiadienį Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismas R. Murausko baudžiamosios bylos nagrinėjimą atidėjo neribotam laikui. Ją bus bandoma atversti tik tada, kai taps aišku, koks M. Žalimo vaidmuo buvo muštynėse. Kol kas įtarimai šioje byloje kol kas yra pareikšti vieninteliam R. Murauskui. Jis kaltinamas sunkiu sveikatos sutrikdymu.

Kaltinimai dėl V. Revinskio sužalojimo M. Žalimui buvo panaikinti gegužės 4 d.

Prokurorai nusprendė, kad nukentėjęs baltarusis negalėjo patirti sužalojimų dėl buvusio D. Kedžio draugo veiksmų, jei šis net kartą jam ir trinktelėjo. Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos administracijoje dirbančio pareigūno sūnui buvo pasiūlyta į teismą kreiptis privataus kaltinimo tvarka.

Tačiau A. Revinskis užsispyrė ir prokuratūros nutarimą nutraukti bylą apskundė.

Ikiteisminio tyrimo medžiagoje teigiama, kad dėl naktiniame klube įvykusio konflikto kaltas pats V. Revinskis.

Esą girtas baltarusis pradėjo kabinėtis prie merginų, vos nesukėlė muštynių, todėl buvo nutarta jį išmesti lauk.

Tai bandant padaryti, R. Murauskas tariamai sudavė jam smūgį į galvą. Nuo jo baltarusis parkrito ant grindinio ir susižalojo galvą.

M. Žalimas visuomenei tapo žinomas pernai lapkričio pabaigoje, kai viešai papasakojo apie D. Kedžio pasiruošimą žmogžudystėms, jo bendrininkus ir policijos pareigūnų aplaidžius veiksmus šioje, ne vieną gyvybę nusinešusioje istorijoje.

Jo liudijimai pernai rudenį iš posto išvertė aukštus policijos pareigūnus. Tik M. Žalimo dėka buvo nustatyti ir sulaikyti galimi D. Kedžio pagalbininkai – Raimundas Ivanauskas bei jo sugyventinė Eglė Barauskaitė.

Pareigūnų byla nagrinėjama Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme.

Kitais metais teismą turėtų pasiekti ir R. Ivanausko bei E. Barauskaitės byla. Porelė kaltinama prisidėjusi prie Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus bei Laimutės Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo 2009 m. spalio 5 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.