V. Gedvilas nemato problemų, kad Teisės ir teisėtvarkos komitetui vadovaus teisiamos partijos atstovas

Beje, V. Gapšys taip pat dirbs Teisės ir teisėtvarkos komitete.

V. Gedvilas Seimo pirmininku buvo išrinktas praėjusį penktadienį.<br>V. Ščiavinskas
V. Gedvilas Seimo pirmininku buvo išrinktas praėjusį penktadienį.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 21, 2012, 9:21 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:24 AM

Į šias pareigas siūlomas buvęs generalinis prokuroras ir buvęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

„Nematau problemos (...) A. Paulauskas nėra teisiamas. A. Paulauskas kaip žmogus yra profesionalas. Ne Teisės komitetas vienas sprendžia“, - trečiadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė V.Gedvilas.

„Yra procedūros, nuo vieno Paulausko, nuo vieno „darbiečio“ niekas absoliučiai nepriklauso. Nereikia ieškoti problemų, kur jų nereikia ieškoti“, - tvirtino Seimo pirmininkas, paklaustas, ar šis faktas negali turėti įtakos sprendžiant dėl teisinio imuniteto atėmimo Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje teisiamiems šios partijos atstovams Viktorui Uspaskichui, Vytautui Gapšiui ir Vitalijai Vonžutaitei.

Beje, V. Gapšys taip pat dirbs Teisės ir teisėtvarkos komitete.

V. Gedvilo teigimu, V. Gapšys ir A. Paulauskas turės tik du balsus komitete, o sprendimus priims dauguma balsų. Parlamento vadovas pabrėžė, kad jie - teisininkai profesionalai.

Darbo partija ir keturi su ja siejami asmenys kaltinami sukčiavimu. Prokuroras yra skelbęs, kad 2004-2006 metais partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Ieškinį šioje byloje yra pareiškusi Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai nebuvo sumokėti daugiau kaip 3 mln. 9 tūkst. litų privalomų mokesčių ir įmokų, bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų - daugiau kaip 855 tūkst. litų.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus.

Žada gerbti prezidentės nuomonę

Seimo Pirmininkas sako, kad tarp Darbo partijos narių esama specialistų, kurie galėtų tapti ministrais, tačiau galutinį sprendimą, ar partijos deleguojami ministrai turės būti nepartiniai, priims prezidentė D. Grybauskaitė.

„Aš manau, tarp mūsų Darbo partijos narių yra puikių specialistų, kurie tikrai gali kandidatuoti į ministrų postą. Nuspręs Prezidentė, ji kalbės, susitikinės, pati Prezidentė priims kažkokį sprendimą. Gerbsiu jos nuomonę“, - trečiadienį interviu „Žinių radijui“ sakė V. Gedvilas.

Geidžiamiausi - Kaimo reikalų ir Ekonomikos komitetai 

Naujajam Seimui skirstantis, kokie nariai kokiuose komitetuose dirbs, itin populiarūs buvo Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetai, atskleidė naujasis Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Yra tokių komitetų, kurie labai populiarūs ir visi jų nori. Bet yra ir komitetų, į kuriuos eiti nelabai nori. Kaimo reikalų komitetas yra labai populiarus todėl, kad daug Seimo narių yra atvykusių iš rajonų, iš kaimo, yra ir ūkininkų Seimo narių, tai jiems „prie dūšios“, kaip sakoma, tas komitetas. Ekonomikos komitetas (populiarus - ELTA), todėl, kad ten įdomus komitetas, žinote, vis tiek viskas, daug kas priklauso nuo ekonomikos“, - trečiadienį ryte Žinių radijui sakė V. Gedvilas.

Taip pat kaip patrauklius V. Gedvilas įvardijo Švietimo, mokslo ir kultūros, Sveikatos reikalų komitetus. O štai Teisės ir teisėtvarkos komitetas, anot Seimo pirmininko, skirstantis darbus nebuvo populiarus.

„Teisės komitetas nelabai populiarus, nes labai daug darbo yra Teisės komitete, labai daug teisės aktų, ten teisininkai reikalingi. Tokia yra tam tikrų komitetų specifika“ , - teigė Seimo pirmininkas.

V. Gedvilas Seimo pirmininku buvo išrinktas praėjusį penktadienį. Jis šiose pareigose pakeitė Ireną Degutienę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?