Būsimosios Vyriausybės vadovas pritaria, kad dalis Darbo partijos ministrų būtų nepartiniai

Tik išrinkus naujuoju premjeru Algirdą Butkevičių, paaiškėjo, kad jo ir Darbo partijos pozicijos dėl būsimų ministrų partinės nepriklausomybės skiriasi. A. Butkevičius sakė pritariantis, kad dalis Darbo partijos ministrų būtų nepartiniai, bet deleguoti „darbiečių“. „Manau, kad pozicijas suderinsime, nebus kliūčių suformuoti Vyriausybę. Juk ir nepartiniai ministrai bus atsakingi prieš Darbo partiją“, – tvirtino naujasis premjeras.

A. Butkevičių sveikina vienas iš Darbo partijos lyderių V. Gedvilas.<br>M. Kulbis
A. Butkevičių sveikina vienas iš Darbo partijos lyderių V. Gedvilas.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Nov 22, 2012, 2:38 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:26 AM

Jis tvirtino manantis, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė pritars tokiam Vyriausybės modeliui. Prezidentė siūlė, kad Vyriausybėje darbo partijai atstovautų nepartiniai ministrai.

Tačiau po jo žurnalistams kalbėjęs V. Uspaskichas teigė sieksiantis, kad visi keturi Darbo partijos ministrai būtų partiniai. „Mano kaip lyderio pareiga pateikti partinius, jeigu bus kiti reikalavimai, (siūlyti nepartinius. - Red.) bus mažesnė ir mano atsakomybė“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Uspaskichas.

Pareiga mūsų teikti (partinius. - Red.), nes mes prisiimam atsakomybę už savo narius. Mes matėm ne kartą, praktika rodo - kaip tik nepartinis, net neprikviesi į frakciją“, - kalbėjo V. Uspaskichas.

Būsimasis premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius kol kas įvardija dvi Darbo partijos siūlomas kandidates į ministres - Virginiją Baltraitienę į Švietimo ir mokslo ministerijos vadovo postą bei Loretą Graužinienę į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovės postą. Ką „darbiečiai“ siūlo į jiems priklausančias kultūros ir žemės ūkio ministrų vietas, neatskleidžia nei LSDP lyderis A. Butkevičius, nei DP lyderis V. Uspaskichas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.