Iššūkis Kauno socialdemokratams - rasti tinkamą vicemerą

Socialdemokratų partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus nurodymas

Socialdemokratų partijos frakcija netrukus gali pasipildyti dar vienu nariu - buvusiu vicemeru K. Kriščiūnu.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Socialdemokratų partijos frakcija netrukus gali pasipildyti dar vienu nariu - buvusiu vicemeru K. Kriščiūnu.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 22, 2012, 5:02 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:15 AM

Pagal valdančiosios koalicijos sutartį Kauno taryboje socialdemokratai netrukus turės pasiūlyti naują kandidatą į vicemero postą, tačiau rasti tokį žmogų - beveik neįvykdoma užduotis.

Buvusi Kauno vicemerė, Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė jau tapo Seimo nare.

Politikės vietą Kauno taryboje užėmė Vasilijus Popovas. Frakcijai dar priklauso Valys Venslovas ir Židrūnas Garšva, tačiau pastarasis nepriklauso partijai.

Net valdančiosios koalicijos partneriai priešinasi, kad kažkas iš šių žmonių taptų Kauno vicemeru. V. Popovui ir V. Venslovui priekaištaujama dėl kai kurių jų asmeninių savybių.

Socialdemokratai jau smarkiai susilpnino savo pozicijas Kauno savivaldybėje, kai administracijos direktoriaus pavaduotojo poste patyrusį finansų žinovą Antaną Nestesckį, kuris taip pat tapo Seimo nariu, pakeitė Steponas Vaičikauskas.

Tiek dirbdant Kauno vicemeru, tiek vėliau S. Vaičikausko poelgiai bei pareiškimai sukeldavo gardaus juoko. Vienas tokių įsimintinų įvykių - jo noras likti visuomeniniu Kauno vicemeru net be atlyginimo.

Tiesa, Socialdemokratų partijos frakcija netrukus gali pasipildyti dar vienu nariu - buvusiu vicemeru Kęstučiu Kriščiūnu, kuris netrukus bus teisiamas už piktnaudžiavimą net penkiuose epizoduose. Teismas neseniai leido jam vėl eiti tarybos nario pareigas.

Tačiau socialdemokratai puikiai supranta, kad šio politiko įsiliejimas į jų gretas tikrai nesustiprins partijos įvaizdžio Kaune. Pats K. Kriščiūnas yra sustabdęs narystę partijoje.

Didžiausia socialdemokratų svajonė - priversti K. Kriščiūną atsisakyti tarybos nario mandato. Kai kurie socialdemokratai atvirai kalba apie tokią būtinybę.

Tuomet jo vietą užimtų gerai žinomas ir daugelio kauniečių gerbiamas Zigmantas Benjaminas Kazakevičius. Pasiūlymui jį rinkti vicemeru turbūt pritartų net opozija.

K. Kriščiūnas lrytas.lt neigė, kad partijos vadovybė jį vertė atsisakyti tarybos nario mandato, tačiau neabejoja: dalis politikų labai norėtų juo atsikratyti.

„Daugybė žmonių norėjo tokios situacijos ir dabar džiūgauja, kad taip atsitiko. Tokių žmonių yra įvairiose partijose“, - apie savo istoriją kalbėjo K. Kriščiūnas.

Kaunietis norėtų šlietis prie Socialdemokratų frakcijos arba likti nepriklausomas tarybos narys. Tiesa, kai kurios partijos nori sustiprinti savo pozicijas miesto taryboje ir ketina siūlyti K. Kriščiūnui prie jų prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.