Naujieji „Meridiano” savininkai perėmė ir skolas

Klaipėdiečiai, užsimoję išgelbėti sukiužusį burlaivį „Meridianas”, perėmė ne tik anksčiau įsteigtą paramos fondą, bet ir jo skolas. Dėl to įsiplieskė ginčai.

Klaipėdos simboliu vadinamą istorinį burlaivį „Meridianas”, kurį bandoma išgelbėti, skandina ir senos skolos.<br>G. Pilaitis
Klaipėdos simboliu vadinamą istorinį burlaivį „Meridianas”, kurį bandoma išgelbėti, skandina ir senos skolos.<br>G. Pilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

2012-11-22 07:58, atnaujinta 2018-03-15 05:46

Naujieji „Meridiano” paramos fondo dalininkai Aloyzas Kuzmarskis ir Aidas Kaveckis, grąžinę buvusiems kreditoriams 230 tūkst. litų skolas, pasipiktino, kad vienas jų dar panoro gauti ir 43 tūkst. delspinigių.

Delspinigių pareikalavo klaipėdietis Stasys Vagnorius – „Meridianą” anksčiau remontavusios įmonės „Rikneda” savininkas.

Ankstesni „Meridiano” globotojai, pristigę lėšų, šį uostamiesčio simboliu vadinamą mokomąjį burlaivį pasiūlė nuskandinti Baltijos jūroje.

Žmonės baiminosi, kad nuo krantinės atplėštas dar 1948 metais Suomijoje statytas avarinės būklės senolis iki laivų remonto įmonės Danės žiotyse nenuplauks – velkamas upe nugarmės į dugną.

Po sėkmingos operacijos privačios jūrų krovinių kompanijos „Bega” savininkas A.Kuzmarskis dėkojo visiems žmonėms, krantinėmis lydėjusiems „Meridianą” iki pat remonto įmonės: „Daugelis klaipėdiečių mums padėjo geranoriškai, nereikalavo jokio užmokesčio už savo paslaugas.”

Prieš vienuolika metų klaipėdietis juristas Artūras Žičkus šį burlaivį iš Klaipėdos savivaldybės išpirko už simbolinę 1 lito sumą. Per tą laiką jo įsteigtas paramos fondas iki ausų įklimpo į skolas.

Jį perėmę verslininkai aptiko ir abejotinų sandorių. Jau grąžinta didesnė dalis ankstesnių skolų, siekusių 230 tūkst. litų.

„Meridiano” remonto darbai labdariams gali kainuoti apie 2 mln. litų. Sutvarkytame laive jie ketina įkurti istorinę ekspoziciją, restoraną.

Ne visi „Meridiano” kreditoriai džiaugiasi atgavę įklampintus pinigus. A.Kaveckį pribloškė su paramos fondu bendradarbiavusios laivų remonto įmonės „Rikneda” savininko klaipėdiečio S.Vagnoriaus noras gauti daugiau nei kiti.

„Grąžintos 53 tūkst. litų skolos jam neužteko – reikalauja ir delspinigių. Vieni kilniems tikslams aukoja savo pinigus, o kiti siekia iš to pelnytis”, – S.Vagnoriaus, kuris yra ekspremjero Gedimimo Vagnoriaus pusbrolis, veiklą kaip subtilaus reketo atmainą vertino A.Kaveckis.

S.Vagnorius, vadinantis save pagrindiniu „Meridiano” paramos fondo kreditoriumi, tvirtina daug metų buvęs rėmėjas: „Neapmokėtos „Riknedos” paslaugos siekė 96 tūkst. litų.

Buvome metams atidėję delspinigius, geranoriškai sutikome, kad fondas dalimis grąžintų skolas.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.