Paaiškėjo, kas pretenduoja į ministrų portfelius (kandidatų sąrašas)

Penktadienį Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumas apsvarstė ir patvirtino savo kandidatus į ministrų postus. Portalas lrytas.lt, remdamasis šaltiniais partijoje, jau buvo įvardinęs visus pretendentus į ministrų portfelius.

Socialdemokratai pradėjo svarstyti šios partijos narių kandidatus į ministrų postus<br>V. Ščiavinskas
Socialdemokratai pradėjo svarstyti šios partijos narių kandidatus į ministrų postus<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Nov 24, 2012, 8:33 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:17 AM

Į finansų ministrus partija siūlys Rimantą Šadžių, užsienio reikalų – Liną Linkevičių, susisiekimo – Rimantą Sinkevičių, krašto apsaugos – Juozą Oleką. Teisingumo ministro postui užimti palikti socialdemokratų kandidatai: Julius Sabatauskas ir Juozas Bernatonis. Sveikatos apsaugos bei ūkio ministrų kandidatūra dar nežinoma. Į sveikatos apsaugos ministro kėdę partija siūlys Vytenį Andriukaitį. Į ūkio ministro postą patvirtinta Birutė Vėsaitė.

Premjeras ir socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius mano, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė partijos pasiūlytiems kandidatams į ministrus pritars. „Partija kol kas nekeičia savo kandidatūrų, derėsimės konkrečiai su prezidente kitą savaitę“, - penktadienį po prezidiumo ir frakcijos posėdžio sakė būsimasis premjeras A. Butkevičius. 

R. Šadžiaus kandidatūra kritikuota dėl to, kad jis yra prisipažinęs, jog eidamas finansų ministro pareigas sąmoningai nuslėpė informaciją apie gresiančią finansų krizę. A. Butkevičius šio fakto nelinkęs sureikšminti: „Dėl R. Šadžiaus išsakytos kritikos - galima to laikotarpio surasti daug pasaulyje žinomų ekonomistų, kurie pasisakė, kad krizės nebus“. 2009 metų pabaigoje R. Šadžiui prisipažino, kad 2008 metais jis sąmoningai nutylėjo apie artėjančią krizę. A. Butkevičius tuomet pareiškė, kad šis prisipažinimas jam buvo staigmena, ir jis negailėjo kritikos R. Šadžiui. „Vyriausybės kabinete tokios diskusijos nebuvo, nebent jis asmeniškai su ministru pirmininku kalbėjo. Jeigu turėjo tokią informaciją ir ją slėpė, tai politikams to negalima daryti“, - 2009 metais kalbėjo A. Butkevičius. Vertindamas B. Vėsaitės kandidatūrą būsimasis Vyriausybės vadovas ją apibūdino kaip labai darbščią politikę, daug prisidėjusią rengiant Vyriausybės programą. „Kada (kandidatė su prezidente. – Red.) susitiks tiesiogiai pokalbiui akis į akį, turės didžiulę galimybę įrodyti savo gebėjimus vadovauti šiai ministerijai“, - sakė A. Butkevičius. A. Butkevičius pranešė atmetęs „darbiečių“ kandidatą į kultūros ministrus, nes tai buvęs „žmogus, kuris dirbo kultūros versle“, bet neturi patirties valstybės tarnyboje, mažai bendravęs su meno ir kultūros bendruomene. Būsimasis ministras pirmininkas pranešė taip pat atmetęs „darbiečių“ siūlytą kandidatą į žemės ūkio ministrus Rytį Šatkauską. Vietoj jo esą jau pasiūlytas kitas, nepartinis kandidatas, bet jo pavardę A. Butkevičius atsisakė atskleisti. 

Siūlomų ministrų sąrašas: Finansų ministerija – socialdemokratas R. Šadžius Užsienio reikalų ministerija – socialdemokratas L. Linkevičius Krašto apsaugos ministerija - socialdemokratas J. Olekas Susisiekimo ministerija – socialdemokratas R. Sinkevičius (interviu) Ūkio ministerija – socialdemokratė B. Vėsaitė (interviu)

Sveikatos apsaugos ministerija – socialdemokratas V. Andriukaitis (interviu) Teisingumo ministerija - socialdemokratai J. Sabatauskas ar J. Bernatonis** 

Aplinkos ministerija – „tvarkietis“ V. Mazuronis

Vidaus reikalų ministerija - „tvarkietis“ R. Žemaitaitis Energetikos ministerija – LLRA atstovas J. Neverovičius Švietimo ir mokslo ministerija - „darbietė“ V. Baltraitienė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija - „darbietė“ L. Graužinienė

Žemės ūkio ministerija – „darbietis“ R. Šatkauskas*

Kultūros ministerija – „darbietis“ T. Rimdžius*

* šių kandidatų teikimui nepritarė socialdemokratai

* * partija dar nepasirinko kandidato

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.