N. Venckienės politinė meilė V. Uspaskichui – iš išskaičiavimo?

Teismo sprendimo nevykdžiusi Neringa Venckienė neneigia pasisavinusi dukterėčios našlaitės pensiją. Tačiau dėl to ji nesigraužia ir tikina, kad Laimutė Stankūnaitė jai pati liko skolinga už vaiko priežiūrą. Pinigų mergaitės mamai negrąžinanti Seimo narė pati kovoja dėl kiekvieno cento – antstolę Sonatą Vaicekauskienę ji teismui apskundė dėl 178 litų sumos, kuri buvo nurašyta nuo jos rinkimų sąskaitos.

Seimo narė N. Venckienė gali vėl turėti problemų su teisėsauga.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Seimo narė N. Venckienė gali vėl turėti problemų su teisėsauga.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-11-25 16:34, atnaujinta 2018-03-15 03:43

L. Stankūnaitės skola N. Venckienė vadina alimentais, kurių buvusi Drąsiaus Kedžio sugyventinė jai šiemet nemokėjo. Nes pagal Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą nuo pernai metų gruodžio 31 dienos mergaitė turėjo būti paimta iš laikinosios globėjos namų.

„Ji man liko skolinga apie 1000 litų, bet aš triukšmo nekeliu“, - apkaltinta dukterėčios pinigų pasisavinimu, atsikirto Seimo nare tapusi N. Venckienė.

Pasigedo alimentų

„Laimutė jai viską sumokėjo“, - išgirdusi tokius priekaištus, nustebo mama Tatjana Stankūnienė. Susisiekusi su dukterimi, ji išsiaiškino apie kokią skolą kalbama.

Vykstant teismams dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo, N. Venckienė bylą nagrinėjančio Kėdainių rajono apylinkės teismo paprašė iš L. Stankūnaitės priteisti alimentus dukters išlaikymui.

Nors tuo metu N. Venckienė iš valstybės gaudavo pašalpą už mergaitės globą, po 520 litų per mėnesį, jos prašymas buvo patenkintas.

2010 metų lapkričio 12 dieną Kėdainių rajono apylinkės teismas priteisė iš L. Stankūnaitės kas mėnesį mokėti po 200 litų.

Valstybės saugoma moteris pinigus dukrai mokėdavo. Pervedimai į N. Venckienės sąskaitą liovėsi tik šiais metais, kai mergaitė teismo sprendimu turėjo apsigyventi su mama.

Paskutinį kartą L. Stankūnaitė 200 litų dukrai pervedė sausio mėnesį. Vėliau jai advokatas patarė šių pinigų nebemokėti.

„Kas ten per žmogus! Pati nevykdo teismo sprendimo, laiko pasigrobusi vaiką ir dar nori, kad jai už tai būtų mokama!“, - piktinosi T. Stankūnienė.

Kaltę verčia „Sodrai“

L. Stankūnaitė savo dukrą iš globėjos namų pasiėmė tik gegužės 17 dieną.

Spalio 30-ąją nuvykusi į vieno miesto Socialinių reikalų skyrių tvarkyti dokumentų dėl mergaitei priklausančios našlaitės pensijos, moteris sužinojo, jog pinigus gaus tik už rugsėjo ir vėlesnius mėnesius.

L. Stankūnaitei buvo paaiškinta, kad pinigai už birželio – rugpjūčio mėnesius buvo pervest į N. Venckienės sąskaitą.

Buvusi teisėja neneigia, kad ji šiuos pinigus gavo. Tačiau dėl to kaltina „Sodrą“. Esą ji juos perspėjo, kad pinigų nesiųstų, tačiau šie perlaidų nenutraukė.

Ne kartą savo sąžiningumu besididžiavusi N. Venckienė neteisėtai gautų pinigų „Sodrai“ negrąžino. Nepervedė jų ir L. Stankūnaitei, nors žino šios banko sąskaitos numerį, mat birželio pradžioje ji į L. Stankūnaitės sąskaitą pervedė baudą už teismo sprendimo nevykdymą, beveik 28 tūkstančius litų.

Dėl neteisėtai pasisavintos našlaitės pensijos L. Stankūnaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama N. Venckienės atžvilgiu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto pasisavinimo ir sukčiavimo.

Savo pinigus skaičiuoja

Kol kas į prokuratūrą kreiptasi tik dėl trijų mėnesių našlaitės pensijos, tačiau tiek L. Stankūnaitei, tiek jos tėvams kilo abejonių, ar N. Venckienė teisėtai gavo globos pinigus bei dukterėčios našlaitės pensiją ir šių metų sausio – gegužės mėnesiais, nes tuo metu mergaitė jau turėjo gyventi su savo mama.

Ar rašyti dar vieną pareiškimą prokuratūrai, bus nuspręsta L. Stankūnaitės advokatui grįžus iš atostogų.

Nors savo kaltės dėl neteisėtai gautų 750 litų N. Venckienė nemato, pati skaičiuoja kiekvieną savo centą.

Antstolę S. Vaicekauskienę ji teismui apskundė dėl daug mažesnės, vos 178 litų ir 8 centų sumos.

Ukmergės rajono apylinkės teismui įteiktame skunde N. Venckienė teigė, jog S. Vaicekauskienė šiuos pinigus nurašė iš jos specialiai rinkimams atidarytos sąskaitos. Tai ji esą padaryti neturėjo teisės.

Teismas N. Venckienės skundą patenkino, S. Vaicekauskienei liepta grąžinti 178 litus į sąskaitą iš kurios pinigai buvo nurašyti.

Buvusi teisėja į teismą kreipėsi ne tik dėl 178 litų, bet ir dėl S. Vaicekauskienės jai pateiktos 3829 litų sąskaitos už teismo sprendimo įvykdymą.

N. Venckienė abejoja, ar bandant jos dukterėčią paimti iš jos pačios namų, antstolei tikrai prireikė padaryti 2781 lapą dokumentų kopijų, kurį ji įvertino 1350 litų ir 50 centų.

Byla dėl vykdymo išlaidų apskaičiavimų dar neišnagrinėta.

Seime rado užtarėją

Jei N. Venckienės atžvilgiu bus pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo ir svetimo turto pasisavinimo, jį bus pavesta atlikti Šiaulių apygardos prokuratūrai, kuri jau aiškinasi dėl N. Venckienės galimai padarytų šešių nusikalstamų veikų: nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, pasipriešinimo policijos pareigūnui, nežymaus sveikatos sutrikdymo bei piktnaudžiavimo globėjos pareigomis.

Šios bylos į Šiaulius atkeliavo iš Panevėžio apygardos prokuratūros, kuriai nuo liepos pradžios taip ir nepavyko apklausti N. Venckienės.

Norint N. Venckienę apklausti ir pareikšti įtarimus, Šiaulių teisėsaugininkams teks trečią kartą kreiptis į Seimą dėl jos teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Nors ankščiau neabejota, kad imunitetą parlamentarė praras lengvai ir neskausmingai, iškart po priesaikos Seime prasidėjusios politinės dėlionės, verčia abejoti, ar prokurorai neturės problemų.

Ilgą laiką prezidentės Dalios Grybauskaitės globotine buvusi N. Venckienė viešai pradėjo flirtuoti su prezidentės ypač nemylimu Darbo partijos lyderiu Viktoru Uspaskischu.

Anksčiau pati jį kaltinusi milijonų vagystėmis, N. Venckienė jau pakeitė plokštelę ir prakalbo apie galima politinį susidorojimą su V. Uspaskichu ir jo partijos nariais.

Šis atsidėkodamas taip pat pažadėjo, kad sprendžiant klausimą dėl „Drąsos kelio“ lyderės imuniteto panaikinimo, „darbiečiai“ stos ginti N. Venckienės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.