Ilgas L. Graužinienės susitikimas su prezidente – geras ženklas?

Itin trumpi prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimai su kandidatais į ministrų portfelius – ženklas valdančiajai koalicijai. Taip mano Mykolo Romerio universiteto docentas, politologas Vytautas Dumbliauskas. „Koks tai ženklas – dar sunku spręsti. Tačiau nemanau, kad geras. Tokioje atmosferoje, kokia tvyro prezidentūroje, per 10 minučių neįmanoma nieko sužinoti apie kandidatą. Visą laiką surytų oficialūs gestai ir mandagumas“, - portalui lrytas.lt sakė politikos apžvalgininkas.

Trumpi prezidentės D. Grybauskaitės susitikimai su kandidatais į ministrus buvo ženklas valdančiajai koalicijai. Pozityviai nusiteikusi galėtų būti tik L. Graužinienė, kuri su šalies vadove bendravo net 37 minutes.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Trumpi prezidentės D. Grybauskaitės susitikimai su kandidatais į ministrus buvo ženklas valdančiajai koalicijai. Pozityviai nusiteikusi galėtų būti tik L. Graužinienė, kuri su šalies vadove bendravo net 37 minutes.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

2012-11-27 18:31, atnaujinta 2018-03-15 01:48

Antradienį prezidentė D. Grybauskaitė susitiko su kandidatais į ministrus Rimantu Stankevičiumi, Birute Vėsaite, Virginija Baltraitiene ir Loreta Graužinienė. Su pirmais trimis politikais šalies vadovė bendravo tik 10-12 minučių.

Anot politologo, akivaizdžiai išskirta buvo tik Darbo partijos atstovė L. Graužinienė. Ji su prezidente D. Grybauskaite bendravo 37 minutes. „Manau, kad tai - geras ženklas L. Graužinienei. Tai rodo, kad prezidentė turėjo apie ką su ja pakalbėti, įsigilinti į problemas ir siūlomus sprendimus. Per tiek laiko įmanoma trumpai nupasakoti savo viziją“, - svarstė V. Dumbliauskas.

Jis pabrėžė, kad net prezidentas Valdas Adamkus atsisakydavo skirti kai kuriuos ministrus. Tvirtą kumštį demonstruojanti D. Grybauskaitė, matyt, taip pat kapos kandidatų galvas.

Politikos ekspertas pabrėžė, kad ministrų kandidatūros greičiausiai yra derinamos politikos užkulisiuose. Oficialūs susitikimai su pretendentais yra svarbūs tik viešųjų ryšių prasme. „Prezidentė aiškiai pasisakė prieš Darbo partiją. Ji stojo į atvirą konfliktą. Jeigu ji viešai parodytų palankumą šiai partijai, tai būtų jos pralaimėjimas. Todėl viešojoje erdvėje ji demonstruoja šaltumą“, - kalbėjo V. Dumbliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.