Kodėl tiktai vienas egzaminas kandidatams į ministrus?!

Kas mielą dieną – po dar neregėtą naujieną. Taip uoliai padedama pačios prezidentės formuojasi naujoji valdžia.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Nov 27, 2012, 7:20 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:32 AM

Gal tai kažkoks nesusipratimas, nevykęs pokštas ar tiesiog fantazija? Tokia buvo daugelio pirmoji reakcija į naujieną, jog D. Grybauskaitė asmeniškai tikrins kiekvieno kandidato į ministrus užsienio kalbos žinias. Tai paskleidė pats paskirtasis premjeras A. Butkevičius.

Tačiau šiek tiek vėliau, geriau pagalvojus, teliko tokiems užmojams ne tik pritarti, bet ir paraginti šalies vadovę būti nuoseklesnę. Kodėl būsimi ministrai turėtų laikyti tik užsienio kalbos egzaminą? Juk tokį rimtą darbą dirbti turi tik visapusiškai ir visomis prasmėmis pasirengusios asmenybės.

Taigi būtų logiška, jog išlaikęs užsienio kalbos (anglų) testą kandidatas turėtų pateikti ne tik nepriklausomų ekspertų, bet ir Prezidentūros specialistų parašais patvirtintą pažymą apie fizinę ir psichikos sveikatą.

Po nuodugnaus patikrinimo melo detektoriumi, papildomų kaukolės, kaktos skliauto matavimų visa ceremonija iš Prezidentūros rūmų Baltosios salės persikeltų į erdvųjį vidaus kiemą, kur kandidatų lauktų sporto rungtys – šimto metrų bėgimo, šuolių į šoną, pilno biudžeto maišo kilnojimo, politinių malkų skaldymo.

Žinoma, negalima išsiversti be ritinio ir krepšinio – šios sporto šakos reprezentaciniu požiūriu ypač svarbios Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai metais.

Jei turime ką parodyti Europai, tai kas geriau tai padarys, jei ne naujieji ministrai?

Tad kiekvienas kandidatas ar kandidatė iš prezidentės rankų ministro diplomą turėtų gauti tik po to, kai įrodys, jog sugeba garbingai atstovauti šaliai visose įmanomose srityse.

Tuomet tikrai galėsime jaustis maksimaliai apsisaugoję nuo tarptautinės gėdos, kuri grėstų, jei į Briuselį važinėtų tinkamai nepasirengę ministrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.