Naujas kandidatas į žemės ūkio ministrus A. Butkevičiui įtinka (dar papildyta)

„Lietuvos ryto“ televizijos žiniomis, kaip vienas iš kandidatų į žemės ūkio ministrus minimas Virgilijus Jukna, dirbantis laboratorijos vadovu Sveikatos mokslų universitete.

A.Butkevičius tikisi, kad šį vakarą jau turės visą kandidatų į ministrus sąrašą.<br>M. Kulbis
A.Butkevičius tikisi, kad šį vakarą jau turės visą kandidatų į ministrus sąrašą.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2012, 4:23 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:09 AM

A. Butkevičius trečiadienį žurnalistams sakė, kad vieną iš kandidatų - į žemės ūkio ministrus - jis gerai pažįsta ir gerai jį vertina. Kandidato į kultūros ministrus paskirtasis premjeras tvirtino nepažįstąs, todėl neatmetė galimybės, kad su juos susitiks.

„Lietuvos ryto“ televizijos žiniomis, kaip vienas iš kandidatų į žemės ūkio ministrus minimas Virgilijus Jukna, dirbantis laboratorijos vadovu Sveikatos mokslų universitete.

Paskirtas premjeras Algirdas Butkevičius jau atmetė Kauno tarybos nario Ryčio Šatkausko ir žemės ūkio viceministro konservatoriaus Mindaugo Kuklieriaus kandidatūras.

Naujas kandidatas V. Jukna sako, kad be jo yra ir daugiau norinčių vadovauti žemės ūkio ministerijai.

„Konkretumo kol kas dar nėra. Kol kas aš vienas iš galimų kandidatų ir tiek. Kai bus kas nors konkretaus, tada ir galėsime šnekėti“,- sako V. Jukna.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas atsisakė žurnalistams atskleisti naujų kandidatų į ministrus pavardes.

"Pristačiau Premjerui, Premjeras apsispręs, iš pirmo žvilgsnio jam patinka. Tikrai labai geri žmonės ir tikrai negalėsiu nieko pasakyti daugiau", - po susitikimo su A. Butkevičiumi sakė V. Uspaskichas.

Paklaustas, ar žemės ūkio ministru galėtų būti K. Kristinaitis, V. Uspaskichas sakė, kad tokie pokalbiai buvo, tačiau jis nesiveržia į ministro kėdę.

"Su K. Kristinaičiu buvo pokalbiai, K. Kristinaitį, tarp kitko, rekomendavo irgi iš kai kurių struktūrų, kurios susijusios su žemės ūkiu, jis buvo ministru, kaip žinote. Bet jis pats, tarp kitko, nesiveržia. (...) Ir aš pasakiau: "Jeigu tu nori ir taip toliau, tai mes galime pratęsti tą pokalbį, bet turi apsispręsti". Aš, tiesą sakant, neturiu vienareikšmiškos nuomonės, turiu su mūsų komanda pakalbėti, tada galima būtų priiminėti sprendimą", - aiškino V. Uspaskichas.

A. Butkevičius vylėsi, kad šį vakarą jau turės visą kandidatų į ministrus sąrašą, kurį galės teikti prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Tuo metu Darbo partijos pirmininkas leido suprasti, kad ir naujieji kandidatai gali būti netikri.

„Mes dar savo sunkiąją artileriją laikome“, - pareiškė jis žurnalistams, paklaustas, kodėl į žemės ūkio ministrus nesiūlo Seimo nario „darbiečio“ Kęstučio Daukšio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.