Po 37 minutes trukusio susitikimo su prezidente L. Graužinienė buvo nekalbi (atnaujinta)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė turėjo apie ką pasikalbėti su pretendente į socialinės apsaugos ir darbo ministrės postą Loreta Graužinienė. Tačiau pastaroji nenoriai bendravo su žurnalistais. „Socialinių klausimų Lietuvoje yra daug, tad ir pakalbėti buvo apie ką“, - tai buvo vienintelis L. Graužinienės komentaras apie ilgą pokalbį su D. Grybauskaite. 

Darbo partijos atstovės L. Graužinienės ir šalies vadovės D. Grybauskaitės susitikimas užtruko net 37 minutes.<br>M. Kulbis
Darbo partijos atstovės L. Graužinienės ir šalies vadovės D. Grybauskaitės susitikimas užtruko net 37 minutes.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 28, 2012, 7:24 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:41 AM

Darbo partijos atstovės ir šalies vadovės susitikimas užtruko net 37 minutes. Politikė į susitikimą atvyko rankoje spausdama aplanką su dokumentais.

Antradienį prezidentė D. Grybauskaitė taip pat susitiko su kandidatais į ministrus Rimantu Stankevičiumi, Birute Vėsaite, Virginija Baltraitiene. Pastarieji susitikimai truko vos po 10-12 minučių.

V. Baltraitienė: „Aš manau, kad būčiau gera švietimo ministrė“

Pretendentė į švietimo ministrės postą Virginija Baltraitienė po susitikimo su prezidente D. Grybauskaite sakė, kad jos ir šalies vadovės pozicijos dėl švietimo problemų sprendimo sutapo. „Šiandien su prezidente aptarėme bendrą švietimo situaciją. Taip pat ir Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai“, - sakė V. Baltraitienė.

Ji pabrėžė, kad gerai išmano bendrojo ir profesinio ugdymo problemas: „Aš manau, kad būčiau gera švietimo ministrė, nes esu įsigilinusi į šitą sritį. Seimo nare esu jau septyneri metai ir labai domiuosi švietimo problemomis.“ V. Baltraitienė aiškino, kad Darbo partija neišsižada priešrinkiminių ketinimų atsisakyti mokinio krepšelio: „Visa tai turi vykti palaipsniui, ne revoliucijų keliu.“ Politikė sakė, kad su prezidente nekalbėjo apie tai, kad ji yra Darbo partijos narė. D. Grybauskaitė yra išreiškusi poziciją, kad tos politinės jėgos atstovai į ministrus neturi būti skiriami. „Darbietė“ tikino, kad su prezidente bendravo tik lietuvių kalba, tačiau kalbėjo ir apie užsienio kalbų mokėjimą. Šios politikės susitikimas su D. Grybauskaite užtruko apie 13 minučių. Su kitais kandidatais į ministrų portfelius prezidentė bendravo apie 10 minučių.

B. Vėsaitė su prezidente angliškai nesikalbėjo

Su prezidentė D. Grybauskaite susitikusi kandidatė į ūkio ministrės postą Birutė Vėsaitė tikino, kad angliškai su šalies vadove nesikalbėjo. Tačiau politikė pabrėžė, kad angliškai ji kalba gerai. Pagrindinės temos, kurias aptarė socialdemokratė B. Vėsaitė ir D. Grybauskaitė, – verslo problemos ir konkurencija.

Kandidatė į Ūkio ministerijos vadovės postą sakė, kad su prezidente nesikalbėjo apie svarbiausius energetikos projektus. Nes tai esą ne tik Ūkio, bet ir Aplinkos ministerijos kuruojama sritis. Paklausta, ar bus paskirta vadovauti Ūkio ministerijai, socialdemokratė atsakė: „Nežinau. Pamatysime. Gal ir taip.“ Anot jos, D. Grybauskaitė sprendimą priims susitikusi su visais kandidatais.

Šis susitikimas vyko taip pat trumpai, kaip ir su kitu socialdemokratu Rimantu Sinkevičiumi. B. Vėsaitė pas prezidentę užtruko apie 10 minučių. Politikė B. Vėsaitė tik trumpam sustojo pasikalbėti su žurnalistais. Atrodė, kad ji skubėjo ištrūkti iš prezidentūros. Prieš susitikimą praeidama pro ją fotografuojančius reporterius politikė nusišypsojo ir pasakė: „Aš nesu to verta.“

B. Vėsaitė portalui lrytas.lt yra sakiusi, kad tapusi ūkio ministre pagrindiniais savo darbais laikytų naujų darbo vietų sukūrimą, aplinką tausojančios energijos plėtrą, didesnį valstybės įmonių veiklos efektyvumą. 

Prezidentė D. Grybauskaitė pradėjo susitikimus su kandidatais į ministrus. Kol kas ji dar nėra gavusi viso kandidatų į ministrus sąrašo.

Pirmadienio rytą prezidentė susitiko su pretendentu į susisiekimo ministrus Rimantu Sinkevičiumi. Taip pat D. Grybauskaitė antradienį susitiks su kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Loreta Graužiniene.

Siūlomų ministrų sąrašas:

Finansų ministerija – socialdemokratas R. Šadžius

Užsienio reikalų ministerija – socialdemokratas L. Linkevičius

Krašto apsaugos ministerija - socialdemokratas J. Olekas

Susisiekimo ministerija – socialdemokratas R. Sinkevičius (interviu)

Ūkio ministerija – socialdemokratė B. Vėsaitė (interviu)

Sveikatos apsaugos ministerija – socialdemokratas V. Andriukaitis (interviu)

Teisingumo ministerija - socialdemokratai J. Sabatauskas ar J. Bernatonis**

Aplinkos ministerija – „tvarkietis“ V. Mazuronis

Vidaus reikalų ministerija - „tvarkietis“ R. Žemaitaitis

Energetikos ministerija – LLRA atstovas J. Neverovičius

Švietimo ir mokslo ministerija - „darbietė“ V. Baltraitienė

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija - „darbietė“ L. Graužinienė

Žemės ūkio ministerija – buvęs konservatorius M. Kuklierius*

Kultūros ministerija – Darbo partijos siūlomas J. Gaižauskas

* Šių kandidatų teikimui nepritarė socialdemokratai.

** Partija dar nepasirinko kandidato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.