Z. Vaišvila europarlamentarui V. Landsbergiui: „Kodėl Lietuvai primetėte D. Grybauskaitę?“

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Zigmas Vaišvila per spaudos konferenciją Seime „Dėl 2012 m. spalio 14 d. referendumo sprendimo įgyvendinimo, Visagino AE projekto ir valstybės vadovų, Vytauto Landsbergio nuomonių“ europarlamentarą Vytautą Landsbergį apkaltino prezidentės Dalios Grybauskaitės protegavimu.

Z. Vaišvila nuolat polemizuoja su profesoriumi V. Landsbergiu.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Z. Vaišvila nuolat polemizuoja su profesoriumi V. Landsbergiu.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2012, 7:25 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:41 AM

„Kodėl Jūs, Vytautai Landsbergi, konservatorių partijai ir Lietuvai primetėte Dalią Grybauskaitę? Galite tai neigti, tačiau 2009 m. kovo mėnesį interneto portaluose mirgėjusi žinia buvo kitokia“, - sakė Z. Vaišvila. Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys pacitavo viename portale publikuotą tekstą, kuriame atvirai išreiškiamas konservatorių ir jų veido V. Landsbergio palankumas D. Grybauskaitei.

„TS-LKD remia D. Grybauskaitę, o V. Landsbergis bus vedliu į Europarlamentą. Partija rems Prezidento rinkimuose eurokomisarės D. Grybauskaitės kandidatūrą. Už D. Grybauskaitės kandidatūrą pasisakė TS-LKD garbės pirmininkas V. Landsbergis, pirmininkas Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė, atsisakę pretenduoti į šalies vadovo postą. Tiek R. Juknevičienė, tiek ir V. Landsbergis pažymėjo besiviliantys, kad antrojo rinkimų turo nebeprireiks“ - Z. Vaišvila cituoja V. Landsbergio laišką.

Z. Vaišvila spaudos konferencijos metu profesoriaus klausė, kodėl jis nepaaiškino savo motyvų ir pasirinko žmogų, kuris slepia ir viešai skelbia netikrą savo biografiją.

„Kodėl D. Grybauskaitė po 1989 m. gruodžio 19 – 20 d. įvykusio LKP atsiskyrimo nuo TSKP neįstojo į savarankišką LKP, o liko dirbti Vilniaus aukštojoje partinėje mokykloje, finansuojamoje TSKP, kurią po LKP atsiskyrimo Lietuvoje atstovavo LKP TSKP platformoje? Kodėl D. Grybauskaitė liko šiame darbe, priėmė paaukštinimą - mokslinio sekretoriaus pareigas? Paskutinieji darbuotojai iš šio darbo išėjo net 1990 m. gruodyje. Dalies šių darbuotojų kortelės dingusios, jų tarpe ir D. Grybauskaitės“,- tokie klausimai skriejo link profesoriaus V. Landsbergio.

Z. Vaišvila prisiminė praėjusią savaitę TV3 televizijos neparodytą laidą apie prezidentę Dalią Grybauskaitę, kurioje buvo pasakojama apie prezidentės biografiją. Laidos metu apie prezidentės valdymo būdą kalbėjo politiniai oponentai. Tokie, kaip buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas.

„Paaiškinkite, prašau, kodėl eterio neišvydo apie faktus kalbančios TV laidos ne tik šiemеt, bet ir 2009 m. gegužę, vykstant rinkimų kampanijai į Lietuvos Prezidentus. Ar tai susiję su tuo, kad su Rusijos saugumu siejamos interneto svetainės „Regnum.ru“ vyr. redaktorius ir buvęs aukštas Rusijos prezidento V. Putino administracijos pareigūnas Modestas Kolerovas, išsakydamas komplimentus D. Grybauskaitei, atvirai ją moko, kaip reikia elgtis plėtojant santykius su Rusija?“,- klausia Z. Vaišvila.

M. Konovalovas savo straipsnyje teigia, kad Lietuvą valdo „partinė – šnipų oligarchija“. Esą vienintelė Lietuvos išeitis – sveikas konservatyvizmas. Jei bus einama šiuo keliu, M. Kolerovas piešia šviesią Lietuvos ir Rusijos tarpvalstybinių santykių perspektyvą. Kitas minėto rusų portalo autorius Viktoras Olžičius D. Grybauskaitę pristato kaip kovotoją su klanais ir oligarchais, lygina ją su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.