J. Bernatonis pagerino L. Graužinienės rekordą – su prezidente bendravo 40 minučių

Portalo lrytas.lt šaltinių duomenimis, J. Sabatauskas nėra pakviestas į susitikimą su D. Grybauskaite. Tai lyg ir rodytų, kad Teisingumo ministerijai vadovaus J. Bernatonis. Į susitikimus su šalies vadove kviečiami tik tie pretendentai, kurių kandidatūros yra suderintos su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

J. Bernatonis gali tapti Teisingumo ministerijos vadovu.<br>R. Danisevičius
J. Bernatonis gali tapti Teisingumo ministerijos vadovu.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 29, 2012, 6:13 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:16 AM

V. Mazuronis buvo teistas už tai, kad 2003 metų žiemą pasirašė pranešimą spaudai, kuriame apšmeižė tuometinį Seimo pirmininką Artūrą Paulauską. Buvo teigiama, kad parlamento vadovas į Rolando Pakso rėmėjų mitingą ant Vilniaus Tauro kalno atsiuntė antivalstybinės organizacijos „Jedinstvo" lyderį Valerijų Ivanovą. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas šalies vadovei išdėstė savo poziciją, ką reiktų daryti, kad išspręsti Aplinkos ministerijos kuruojamos srities problemas. Taip pat politikai kalbėjo apie būsimą Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai. Politikas nežino, ar prezidentė pritarė jo vizijai. Atsakydamas į žurnalistų klausimą, V. Mazuronis teigė, kad jo architekto išsilavinimas nesutrukdys tapti geru aplinkos ministru. „Man atrodo, kad išsilavinimas man tik padės. Iš esmės, tai yra ministerija, kuri turi prisidėti prie darnios aplinkos kūrimo. Manau, kad mano išsilavinimas yra tas, kurio reikia“, - teigė „tvarkietis“. Politikas tikino, kad su prezidente kalbėjo tik lietuviškai. „Tačiau anglų ir rusų kalbomis aš kalbu laisvai“, - paaiškino kandidatas į ministro portfelį. 

Prezidentė jau bendravo su penkiais pretendentais į ministrų portfelius. V. Mazuronis buvo vienintelis, kuris su žurnalistais bendravo spaudos konferencijų salėje, o ne prezidentūros koridoriuje.

J. Bernatonis gyrė R. Šimašiaus darbą

Socialdemokratas J. Bernatonis sakė, kad su prezidente kalbėjo apie tik teisingumo problemas. Jis gyrė nueinančio ministro Remigijaus Šimašiaus darbą. „Aišku, ne viskas buvo padaryti, ne viską buvo galima padaryti, tačiau stengsimės tas problemas išspręsti“, - po susitikimo su šalies vadove sakė J. Bernatonos.

Anot politiko, didžiausia teisingumo problema – visuomenė nepasitiki teisėsaugos institucijomis. 

Kalbėdamas apie įtariamą balsų pirkimą Lietuvos kalėjimuose jis sakė, kad šioje srityje yra ir daugiau problemų. „Konkrečius žingsnius ir sprendimus dėliosime tada, kai prezidentė priims sprendimą. Apie tai, kokius darbu planuojame nuveikti, yra rašoma mūsų partijos programoje“, - kalbėjo socialdemokratas.  J. Bernatonis ne tik yra kandidatas į teisingumo ministro portfelį, bet ir dalyvavo dėliojant valdančiąją koaliciją. Jis sakė, kad Darbo partijos dalyvavimas valdančiųjų veikloje - „sudėtingas dalykas“. Paklaustas, kaip vertina „darbiečių“ vedlio Viktoro Uspaskicho pasisakymus, kad Lietuvoje pirmiausiai reikia tvarkyti teisėsaugos institucijas, J. Bernatonis sakė: „Jam nebuvo patikėta kuruoti teisėsaugos sritį.“

Jis teigė, kad su prezidente kalbėjo tik lietuviškai ir pridūrė, kad šalies vadovė susipažinti su jo anglų kalbos žiniomis turėjo progos Taline. Politikas buvo Lietuvos ambasadoriumi Estijoje, angliškai bendraudavo su prezidentu Tomu Hendriku Ilvesu.

Teisingumo ministerijai gali vadovauti ir kitas socialdemokratas Julius Sabatauskas. Jo bendrapartietis J. Bernatonis gerai atsiliepė apie savo konkurentą: „Julius, kaip teisininkas, užaugo mano akyse. Jis yra geras specialistas ir būtų geras ministras.“

Portalo lrytas.lt šaltinių duomenimis, J. Sabatauskas nėra pakviestas į susitikimą su D. Grybauskaite. Tai lyg ir rodytų, kad Teisingumo ministerijai vadovaus J. Bernatonis. Į susitikimus su šalies vadove kviečiami tik tie pretendentai, kurių kandidatūros yra suderintos su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Susitikimai - žaibiški

Antradienį prezidentė D. Grybauskaitė jau bendravo su keliais pretendentais į ministrų portfelius. Susitikimai buvo itin trumpi. 

Su kandidatu į Susisiekimo ministerijos vadovo postą, socialdemokratu Rimantu Sinkevičiumi D. Grybauskaitė bendravo mažiau nei 10 minučių. Tiek pat pas prezidentę užtruko ir kandidatė į ūkio ministrės portfelį, socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Kiek ilgiau su šalies vadove bendravo pretendentė į švietimo ir mokslo ministrės postą, Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė – apie 12 minučių.

Ilgiausiai truko D. Grybauskaitės bei kandidatės į socialinės apsaugos ir darbo ministrės portfelį, „darbietės“ Loretos Graužinienės susitikimas. Tačiau apie ką kalbėjo su šalies vadove, L. Graužinienė neatskleidė: „Socialinių klausimų Lietuvoje yra daug, tad ir pakalbėti buvo apie ką.“

Iš tą dieną pas D. Grybauskaite apsilankiusių ministrų tik R. Sinkevičius sakė, kad bendravo su prezidente ir angliškai. 

Siūlomų ministrų sąrašas:

Finansų ministerija – socialdemokratas R. Šadžius 

Užsienio reikalų ministerija – socialdemokratas L. Linkevičius 

Krašto apsaugos ministerija - socialdemokratas J. Olekas 

Susisiekimo ministerija – socialdemokratas R. Sinkevičius (interviu

Ūkio ministerija – socialdemokratė B. Vėsaitė (interviu

Sveikatos apsaugos ministerija – socialdemokratas V. Andriukaitis (interviu

Teisingumo ministerija - socialdemokratai J. Sabatauskas ar J. Bernatonis** 

Aplinkos ministerija – „tvarkietis“ V. Mazuronis 

Vidaus reikalų ministerija - „tvarkietis“ R. Žemaitaitis 

Energetikos ministerija – LLRA atstovas J. Neverovičius 

Švietimo ir mokslo ministerija - „darbietė“ V. Baltraitienė 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija - „darbietė“ L. Graužinienė 

Žemės ūkio ministerija – kandidatas neaiškus

Kultūros ministerija – Darbo partijos siūlomas G. Drukteinis

* Šių kandidatų teikimui nepritarė socialdemokratai.

** Partija dar nepasirinko kandidato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.