Kauno merui A. Kupčinskui - kaltinimai neištikimybe

Merą apkalbos jau pasiekė

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 29, 2012, 11:41 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:11 AM

Toks paštu išsiųstas laiškas nepasiekė tik vienintelio Kauno miesto tarybos nario - paties mero A. Kupčinsko.

Merą apkalbos jau pasiekė

„Žinoma, kad žinau apie tokį laišką, nors pats jo negavau. Esu ramus dėl visų man metamų kaltinimų. Nepalaikau jokių intymių ar kitų santykių nei su referentėmis, nei su kitomis savivaldybės darbuotojomis. Myliu savo žmoną ir šeimą“, - telefonu lrytas.lt tvirtino ketvirtadienį Briuselyje darbo reikalais viešėjęs 37 metų Kauno vadovas.

Jis patikino, kad drauge yra jo žmona Jurgita ir vaikai Jokūbas bei Gertrūda.

Anonimo politikams išsiuntinėtą laišką A. Kupčinskui parodė jo kolegos. Vieną jo egzempliorių meras iš karto perdavė savivaldybės teisininkams.

Nesantuokiniais ryšiais su buvusia pavaldine kaltinamas meras tikino, jog jam ir jo sutuoktinei ši situacija nėra smagi. Tačiau šmeižtas miesto galvos labai nenustebino.

„Iš nenurodyto telefono numerio esu gavęs ne vieną bauginančią žinutę. Anonimai grasina, kad sulauksiu šmeižiančių straipsnių ar kitaip bus paskleista mane kompromituojanti informacija. Matyti, politinės intrigos įgavo pagreitį“, - svarstė A. Kupčinskas.

Kauno meras neįsivaizduoja, kas konkrečiai galėjo jį apjuodinti ir skleisti paskalas. Tačiau mano, kad niekadėjas anksčiau ar vėliau turėtų išaiškėti.

Referentė laukiasi nuo miesto galvos?

Buvusi Kauno mero referentė Aneta Krasnauskaitė - Barkauskienė neseniai buvo įdarbinta vyriausiąja specialiste Miesto tarybos sekretoriate.

Kai kurie politikai savivaldybės koridoriuose anksčiau laidė kalbas, kad religijos mokslus Vytauto Didžiojo universitete krimtusi išvaizdi 27 metų išsiskyrusi moteris neva nuo mero laukiasi kūdikio.

Neigia ką nors žinantys

Kas išdrįso parašyti laišką, kuriame žeminami A. Kupčinsko garbė ir orumas, o gal išklota tiesa, žurnalistės kalbinti Kauno miesto tarybos nariai dėjosi nežinantys.

„Ieškokite moters“, - pamokančiu balsu ištarė Lietuvos liberalų ir centro sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Arvydas Garbaravičius, vos išgirdęs apie ką suksis kalba.

Paprašytas pakuždėti, kas galėtų būti toji moteris, politikas pyktelėjo ir kategoriškai atsisakė toliau kalbėti. Jis patikino, jog tokiu mėšlu neužsiima.

Frakcijos „Dirbame Kaunui“ narys Gintautas Labanauskas tvirtino, jog apie mero santykius su buvusia referente nieko nežino.

Tačiau juokaudamas pažadėjo akyliau stebėti, kaip meras bendrauja su jaunomis ir gražiomis pavaldinėmis, kurių savivaldybėje netrūksta.

Politiko įsitikinimu, jeigu kalbos apie mero meilės romaną pasitvirtintų, jis turėtų atsistatydinti.

„Meras turėtų būti pavyzdys, todėl jokių meilužių jis negali turėti. Jei A. Kupčinskui tikrai patinka kokia nors moteris, prieš bendraudamas su ja jis turėtų išsiskirti su žmona. Šiais laikais tai jokia tragedija. Gyvenime visko pasitaiko“, - teigė G. Labanauskas.

S. Buškevičius – ne turgaus boba

Kauno vicemeras partijos „Jaunoji Lietuva“ vadas Stanislovas Buškevičius apsimetė apie prieš kelias dienas pašto dėžutėje atsidūrusį laišką nieko negirdėjęs.

„Aš anoniminių pranešimų ir gandų nekomentuoju nei apie draugus, nei apie priešus. Juk esu rimtas politikas, o ne turgaus boba“, - išrėžė vicemeras.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narė advokatė Aušra Ručienė sakė tokio pobūdžio laišką gavusi pirmąkart. Ji įsitikinusi, jog slėptis už anonimo ir apšmeižti merą gali tik kerštingas ir žemai puolęs žmogus.

„Jei žmogus būtų pasirašęs po laišku, laikyčiau jį garbingu ir drąsiu. Tačiau šiuo atveju tai - šmeižtas, už kurį laukia baudžiamoji atsakomybė“, - kalbėjo teisininkė ir siūlė A. Kupčinskui kreiptis į teismą.

A. Ručienė tvirtino, jog yra būdų ir priemonių surasti mero garbę ir orumą žeminantį asmenį. Esą tai padaryti neturėtų būti sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.