Kultūros ministro paieškos: G. Drukteinis atkrenta, A. Butkevičiaus favoritė - I. Marčiulionytė

Nori matyti I. Marčiulionytę

Paskirtasis premjeras A. Butkevičius kultūros ministre norėtų matyti I. Marčiulionytę.<br>R. Neverbickas
Paskirtasis premjeras A. Butkevičius kultūros ministre norėtų matyti I. Marčiulionytę.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 29, 2012, 2:16 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:36 AM

Atsakydamas žurnalistams į klausimus iš pradžių paskirtasis premjeras teigė, kad galutinis sprendimas dėl G. Drukteinio nepriimtas, nors kandidatūrą jis vertina neigiamai, tačiau po to pasakė, jog oficialiame kandidatų sąraše šio Darbo partijos pasiūlyto kandidato nebus.

„Galutinio sprendimo dar nėra, bet aš apie jį susidariau nuomonę neigiamą“, - sakė A. Butkevičius. Vėliau perklaustas, ar oficialiai teikiamų kandidatų sąraše G. Drukteinio pavardės nebus, A. Butkevičius atsakė: „Jūs supratote teisingai“.

G. Drukteinio kandidatūrą į kultūros ministrus Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas paskirtajam premjerui pateikė trečiadienį. Tą patį vakarą pretendentas lankėsi Seimo Darbo partijos frakcijoje.

Nori matyti I. Marčiulionytę

Atmetęs G. Drukteinio kandidatūrą A. Butkevičius atskleidė pavardę žmogaus, kurį norėtų matyti Kultūros ministro poste. Tai - buvusi Lietuvos ambasadorė prie Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) Ina Marčiulionytė.

„Aš manau, ten ne vienas tinkamas žmogus, ir, pavyzdžiui, man teko dirbti su ponia I. Marčiulionyte, kuri irgi ten viena iš kandidačių, tai abiem rankom būčiau už“, - sakė premjeras.

Buvusi Lietuvos ambasadorė UNESCO I. Marčiulionytė šiuo metu dirba Užsienio reikalų ministerijoje, ambasadore ypatingiems pavedimams.

Tačiau jis taip pat patvirtino, jog dėl šios kandidatūros su Darbo partija dar nesitarta. „Mes dar kol kas nekalbėjom“, - klausiamas, ar šią kandidatūrą yra aptaręs su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu, sakė A.Butkevičius.

Paskirtasis premjeras jau atmetė mažiausiai tris Darbo partijos pasiūlytus kandidatus į kultūros ministrus. Ketvirtadienį A. Butkevičius patvirtino, jog neigiamai vertina rašytojo, žurnalisto G. Drukteinio kandidatūrą. Dar anksčiau premjeras atmetė pasiūlytas aktoriaus Juozo Gaižausko ir renginių organizatoriaus Tado Rimdžiaus kandidatūras.

Atmetė ne vieną kandidatą

Anksčiau A. Butkevičius yra atmetęs mažiausiai du „darbiečių“ kandidatus į kultūros ministrus.

Trečiadienio pavakare paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams teigė jau turįs visus kandidatus į ministrų pareigas ir esąs pasirengęs juos pristatyti prezidentei D. Grybauskaitei.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas. Ministrų kabinetas turi būti suformuotas per 15 dienų nuo premjero paskyrimo. A. Butkevičius ministru pirmininku paskirtas pirmadienį, lapkričio 26 dieną.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.