Prezidentė groja, Viktoras dainuoja

Jeigu jau atvažiavo cirkas, tai linksmintis turi visi!

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Nov 30, 2012, 7:02 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:11 AM

Atrodo, taip nusprendė UAB Darbo partijos vienintelis akcininkas ir direktorius V. Uspaskichas, Vyriausybės formavimą pavertęs tikra komedija.

Smagu žvelgti – ypač iš Prezidentūros – kaip uoliai jis talkina D. Grybauskaitei, kad jai pačiai kone nieko nereikia daryti.

Akivaizdu, kad prezidentės tikslas – ne tik viešai tyčiotis iš pas ją besilankančių kandidatų į ministrus, išmetant juos lauk jau po kelių minučių, bet ir kuo ilgiau vilkinti įstatymuose numatytą laiką.

Tad štai antrąjį darbą už ją ir ėmė dirbti „darbiečių” galva, niekaip negalintis pateikti visų kandidatų į ministerijų vadovus. Toliau švaistosi ainošiais ir kaipošiais, verčia klounais ir patį save, ir savo partiją, ir visą naują koaliciją su paskirtuoju premjeru priešakyje.

Atvirai tyčiodamasis V. Uspaskichas vėl kartojo, kad partija turi dar po dešimt kandidatų į kiekvieną postą, kuriuos visus galėtų iš karto ir pateikti. Tik neteikia, nes kiti prašantys pateikti „po vieną”.

Paskelbęs, kad kai kurių savo siūlytų ainošių ar kaipošių net asmeniškai nepažįsta, šis linksmuolis išpoškino, jog ir pats galėtų būti kultūros ministras, nes kažkaip su ta kultūra yra susijęs. Bet čia pat susizgribęs iššovė, kad nebūtų nieko prieš išmainyti šią kėdę į socialdemokratams tekusią Ūkio ministeriją.

Belieka spėlioti, ar šis veikėjas net neplanavo būti valdžioje, ar tiesiog gudriai žaidžia: pasiūlo pirmiausia tuos, kuriuos premjeras ar prezidentė tikrai atmes, kad po to jau nebegalėtų atmesti tų tikrųjų? Ar tiesiog partija iš tiesų neturi kadrų?

O gal V. Uspaskichui svarbiausia, kad Seimas paliktų teisinę neliečiamybę, visa kita – dzin?

Žiūrint šį spektaklį kol kas nėra atsakymo ir į svarbiausią klausimą: kada bus ta naujoji Vyriausybė ir ar apskritai ji bus?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.