Įtartinas radinys mėsoje marijampolietės šeimą paliko be pietų (papildyta)

Moteris pasakojo, kad vagišių auka ligoninėje tapo per neapdairumą.

Į švirkštą panašų daiktą iš mėsos buvo sunku ištraukti.<br>L. Juodzevičienė
Į švirkštą panašų daiktą iš mėsos buvo sunku ištraukti.<br>L. Juodzevičienė
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2013-01-08 09:58, atnaujinta 2018-03-13 23:17

Moteris pasakojo, kad vagišių auka ligoninėje tapo per neapdairumą.

Išeidama ilgesniam laikui iš palatos ji spintelėje paliko piniginę, kurioje buvo 200 litų, dvi sidabrinės grandinėlės ir įvairūs dokumentai.

Praėjusį šeštadienį Birutė buvo išleista iš ligoninės. Grįždama į namus ji užsuko į prekybos centrą.

„Žiūriu - vakuumo pakuotėje graži mėsa, paruošiu šeimai guliašo, - pasakojo Birutė. - Prakirpau pakuotę, iš vientiso mėsos gabalo ėmė lįsti kažkoks mėlynas kamštelis. Labai sunkiai jį ištraukiau.

Pamaniau, kad tai švirkštas. Buvo labai nemalonu. Nežinau, ar kada bepirksiu mėsos.“

Sutrikusi Birutė pasikvietė kaimynę medikę ir parodė jai radinį. Baltos plastmasės vamzdelis mėlynu kamšteliu buvo panašus į švirkštą, bet kėlė abejonių - vamzdelio galas baigėsi maža strėlyte, todėl jį buvo sunku ištraukti iš mėsos.

Moteris nedrįso ką nors gaminti iš bendrovės „Klaipėdos maistas“ beveik pusantro kilogramo sveriančio „Naminio kepsnio“.

Birutė nusprendė įtartiną pirkinį parodyti Marijampolės maisto ir veterinarijos tarnybai.

Į švirkštą panašų radinį mėsoje apžiūrėjusi veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Jūratė Černiavskienė konstatavo, kad tai - skerdyklose naudojamas daiktas: „Skerdienos ženklinimo dalis. Suprantama, jo mėsoje neturėtų būti. Mes aiškinsimės situaciją ir informuosime Birutę S.“

„Naminio kepsnio“ etiketėje nurodyta gaminio sudėtis: kiauliena 89 proc., geriamasis vanduo, druska, prieskoniai, keturių rūšių stabilizatoriai, mielių ekstraktas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Kilmės šalis - Estija.

Pasirengę atlyginti nuostolius

Kaip portalui lrytas.lt paaiškino UAB "Klaipėdos maisto mėsos produktai" vadovas Evaldas Juodišius, mėsoje rastas daiktas yra kepimui skirtas temperatūros indikatorius.

"Apie tai, kad toks indikatorius yra įdėtas į vidų turėjo informuoti lipdukas priklijuotas ant pakuotės, bet deja, į parduotuves buvo išvežti keli vienetai produkcijos be lipdukų. Temperatūros indikatoriai yra įsigyti iš amerikiečių kompanijos VOLK ENTERPRISES, INC. 

Jie atitinka visus higienos reikalavimus. Kai kepant mėsos temperatūra gaminio viduje pasiekia 70 laipsnių, iškilusi indikatoriaus galvutė parodo, kad gaminys iškepęs ir jį galima valgyti. Mes labai apgailestaujame, kad pirkėja neteisingai suprato temperatūros indikatoriaus paskirtį, bet iškilus klausimais ji iš karto galėjo kreiptis į mus ir ant pakuotės nurodytu telefonu ir gauti visą informaciją. Jeigu pirkėja vis dėl to nuspręs kreiptis į mus mes pasiruošę kompensuoti jos patirtus nuostolius, dėl to, kad ant pakuotės nebuvo lipduko", - sakė E. Juodišius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.