L. Linkevičius: „Pasienyje su Baltarusija problemos tikrai dar neišspręstos“

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius nemano, jog eilių pasienyje su Baltarusija problema yra išspręsta - tam esą reikia įgyvendinti strateginius sprendimus.

Pasak ministro, pasienyje su Baltarusija reikia gerinti postų infrastruktūrą, įgyvendinti elektroninės sienos projektą.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Pasak ministro, pasienyje su Baltarusija reikia gerinti postų infrastruktūrą, įgyvendinti elektroninės sienos projektą.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 8, 2013, 1:13 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:08 PM

„Neužleisime šitų dalykų. Matote, tai ne vienkartinis procesas - gali nuvažiuoti, sutvarkyti eiles, tačiau viskas liks (...) Tai, kad dabar nėra eilių, nereiškia, kad problema yra išspręsta. Ji tikrai dar neišspręsta, bet yra planas, kaip ją išspręsti“, - antradienį po darbo susitikimo su Premjeru Algirdu Butkevičiumi kalbėjo jis.

Ministro teigimu, sprendžiant problemas pasienio punktuose su Baltarusija reikia abipusių, ilgalaikių strateginių sprendimų - gerinti postų infrastruktūrą, įgyvendinti elektroninės sienos projektą, taip pat prabilta apie papildomų naujų kontrolės punktų įkūrimą.

„Jau minėjome, kas ten turi būti daroma - turi būti ilgalaikiai, strateginiai sprendimai (...), tarp abiejų pusių yra supratimas, tik reikia jį realizuoti, pastatyti ant konkrečių bėgių ir padaryti. Nėra taip lengva viską padaryti, bet yra planas“, - sakė L. Linkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.