Seimo nario mandato netekusi Ž. Pinskuvienė stabdo narystę Darbo partijoje (papildyta)

Dėl rinkėjų balsų pirkimo skandalo į Seimą nepatekusi Živilė Pinskuvienė paliko Darbo partiją. Tai portalui lrytas.lt patvirtino partijos atstovai. Dar praėjusių metų pabaigoje ji parašė prašymą sustabdyti jos narystę, tačiau tokio sprendimo priežasčių neįvardijo.

Politikė Ž. Pinskuvienė šiuo metu atostogauja su vyru J. Pinskumi.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Politikė Ž. Pinskuvienė šiuo metu atostogauja su vyru J. Pinskumi.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas, Martynas Čerkauskas

Jan 8, 2013, 4:51 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:01 PM

Su Ž. Pinskuviene susisiekti nepavyko. Politikė šiuo metu atostogauja su vyru, Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotoju Jonu Pinskumi.

„Tai buvo apgalvotas, nespontaniškas žingsnis, tačiau tegu apie savo sprendimo priežastis kalba pati Živilė“, - portalui lrytas.lt teigė Ž. Pinskuvienės motina, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė Marija Gudonienė. Ji taip pat priklauso Darbo partijai.

Moteris negalėjo pasakyti, ar pasitraukus Ž. Pinskuvienei, pati liks partijoje.

„Darbiečių“ internetiniame puslapyje nurodyta, kad Širvintų rajono skyrius šiuo metu neturi vadovo. Anksčiau tam skyriui vadovavo Ž. Pinskuvienė. „Širvintų skyriui jos praradimas bus labai skaudus. Žmonės Živilę myli, gerbia, ji moka juos suburti. Daug kas neįsivaizduoja partijos be Živilės“, - kalbėjo M. Gudonienė.  

„Prieš pusvalandį apie tai išgirdau. Mus visus tai nustebino, tačiau priežasčių nežinome“, - portalui lrytas.lt sakė Širvintų rajono savivaldybės meras, konservatorius Vincas Jasiukevičius. Darbo partijos politikai šiuo metu priklauso Širvintų rajono savivaldybės tarybos opozicijai.

2012 metų lapkričio 16 dieną, po Konstitucinio Teismo sprendimo, Vyriausioji rinkimų komisija pakeitė Darbo partijos kandidatų sąrašo eilę ir pripažino negaliojančiais trims „darbiečiams“ išduotus Seimo nario pažymėjimus. Mandato neteko ir Ž. Pinskuvienė bei J. Pinskus. Sutuoktiniai grasino, kad kreipsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre. 

Pinskai buvo įtariami balsų pirkimu.

Metų pabaigoje Ž. Pinskuvienė stojo prieš Vilniaus apygardos teismą, nes buvo įtariama šmeižtu. Pirmosios instancijos teismas ją išteisino. Politikę apskundė Širvintų savivaldybės administracijos direktorė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Elena Davidavičienė. Skunde teismui ji rašė, kad Ž. Pinskuvienės teiginiai neigiamai paveikė jos darbą valstybės tarnyboje. Jie buvo paskelbti laikraštyje „Širvintų kraštas“, kurio vienintelė akcininkė yra Ž. Pinskuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.