Užsienio reikalų ministras: „Nėra bandoma atitolinti JAV ir priartinti Rusiją“

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius nekomentuoja Seimo Pirmininko Vydo Gedvilo pareiškimo dėl Rusijos ir šalies užsienio politikoje, pabrėžia tęstinumą bei Vyriausybės programos nuoseklumo laikymąsi.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių.<br>D. Labutis (ELTA)
Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių.<br>D. Labutis (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 8, 2013, 1:35 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:08 PM

Lietuvos diplomatijos vadovas nekomentavo Seimo Pirmininko V. Gedvilo pareiškimo, kad reikia derinti santykius su Rusija ir „pasirūpinti savo žmonėmis“.

„Ministras pirmininkas labai gražiai ir elegantiškai pakomentavo šitą situaciją. Supraskite, kad yra Vyriausybės programa. Jis tai pasakė, (...) mes pasiruošę ją (programą, - ELTA) vykdyti ir turbūt čia nelabai ką galima pridurti“, - žurnalistams antradienį sakė L. Linkevičius po darbo susitikimo su Ministru Pirmininku.

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį nuo platesnių Seimo Pirmininko pareiškimo komentarų susilaikė, tačiau teigė, jog nereiktų ignoruoti nei Rusijos, nei JAV.

Lietuvos diplomatijos vadovas atkreipė dėmesį, kad tokie pasisakymai kaip parlamento vadovo svarbūs, bet jų sureikšminti nereikėtų.

„Manau, kad tam paprasčiausiai nėra priežasčių. Jeigu išgirstumėte mėginimus arba norus kažką keisti, arba, kaip sakote, „atitolinti Ameriką, priartinti Rusiją“, arba atvirkščiai, - niekas to dirbtinai nedaro. Mums labai svarbūs visi partneriai, ne kartą esu sakęs (...), ir nėra priežasčių tuo abejoti. Siūlyčiau visiems nesureikšminti kažkokio atskiro fakto, o matyti esmę. Tikrai nėra pagrindo kažkokioms abejonėms“, - kalbėjo užsienio reikalų ministras.

Diplomatas nevertino, ar V. Gedvilo išsakyti žodžiai buvę politinė klaida, ir užsienio politikoje pabrėžė tęstinumą.

„Ir jeigu yra kokie niuansai, kurie nepavyko, tai nereiškia, kad ir tai turime dramatizuoti. Tiesiog tęsime, galbūt keisime taktiką. Tokių sričių yra, apie tai ne kartą esame kalbėję. Nemanau, kad čia reiktų kažkokį ypač dramatišką brūkšnį užbrėžti, tiesiog stengsimės pagerinti ten, kur nelabai pavyko iki šiol“, - kalbėjo jis.

V. Gedvilas interviu Rusijos žiniasklaidai pareiškė, jog Lietuva iš Rusijos įsigyja labai daug dujų, tuo tarpu JAV yra toli ir prie jų dujų sistemos Lietuva prisijungti negalės.

„Nenorėčiau vertinti Seimo Pirmininko pasisakymų. Yra Vyriausybės priimta programa, mes labai aktyviai dirbame energetikos srityje, mes nesiblaškome, einame tuo keliu.

Geri santykiai, kiek įmanoma, turi būti palaikomi ir su kaimyninėmis valstybėmis, ir su JAV. Manau, kad nereikia nei vienų, nei kitų ignoruoti“, - yra sakęs A. Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.