V. Gedvilui Seimo viešbutyje sujungti du butai

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas netrukus kraustysis į naujus ir gerokai erdvesnius apartamentus. Juos įrengiantys darbininkai plušo net per šventes.

Gedimino prospekte esančiame Seimo bendrabutyje atsiras erdvus būstas, kuriame apsigyvens V Gedvilas.<br>T. Bauro ir R. Danisevičiaus nuotr.
Gedimino prospekte esančiame Seimo bendrabutyje atsiras erdvus būstas, kuriame apsigyvens V Gedvilas.<br>T. Bauro ir R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas")

Jan 8, 2013, 7:41 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:19 PM

Seimo pirmininku išrinkus parlamento bendrabučio gyventoją V. Gedvilą valdininkai susirūpino jo gerove. Dviejų kambarių bute iki šiol besiglaudusį Darbo partijos veikėją nutarta perkelti į erdvesnį būstą.

Rimtesnio remonto jau seniai nemačiusiame Seimo bendrabutyje teko skubiai griauti sienas. Du dviejų kambarių butus sujungus į vieną apartamentuose vietos turėtų užtekti ne tik V. Gedvilui, bet ir jo sargybiniams.

Nors remontas pačiame įkarštyje, Seimo kanceliarijos vadovas Jonas Milerius dar negalėjo atsakyti, kiek mokesčių mokėtojams kainuos pagerinti politiko gyvenimo sąlygas: „Vis dar skaičiuojama.”

Būsima remonto darbų kaina esą yra miglota, nes kai kurios statybinės medžiagos buvo įsigytos anksčiau, be to, darbus atlieka Seimo kanceliarijoje dirbantys meistrai.

„Kalbama apie keliasdešimt, o ne šimtus tūkstančių litų”, – „Lietuvos rytui” sakė J. Milerius.

Kancleris tvirtino, kad V. Gedvilas jokių išskirtinių reikalavimų dėl būsto apdailos ar baldų neturėjo, prabangos nepageidavo: „Didžiausios išlaidos susijusios su apsaugos reikalavimais sergėjant vieną pirmųjų valstybės asmenų.”

Vadovybės apsaugos departamento pareigūnams jau yra tekę saugoti šiame bendrabutyje gyvenusį Seimo pirmininką Viktorą Muntianą.

„Tuomet Seimo vadovas keitėsi vos ne įpusėjus kadencijai, todėl nebuvo įmanoma ko nors pakeisti. Dabar buvo sąlygos rinktis. Apsaugos vyrams nebereikės glaustis kur nors rūsyje ar laiptinėje”, – džiaugėsi J. Milerius.

Kanceliarijos vadovas tikisi, kad pagerintas V. Gedvilo butas liks ir būsimiems Seimo vadovams.

Tiesa, neaišku, kaip būtų tokiu atveju, jeigu kitas parlamento pirmininkas turėtų nuosavą būstą ir nenorėtų iš jo keltis.

Anot kanclerio, tuo metu, kai dabar įrengiami Seimo pirmininko apartamentai neturės nuolatinio šeimininko, juose galbūt galėtų apsistoti užsienio svečiai.

Įstatymai nenumato, kad Seimo pirmininkui būtų skiriama rezidencija, nors apie tokią būtinybę nuolat kalbama.

Gyvens bute

* Nors premjerui numatyta rezidencija, A. Butkevičiui ji nebus skirta.

* Premjeru tapęs socialdemokratų lyderis iš karto pareiškė, kad nenori niekur keltis iš dabartinio savo buto M. K. Čiurlionio gatvėje.

* Bet net jei ir būtų pageidavęs, Turniškės naujojo Vyriausybės vadovo nelaukia. Daugelį metų įrengiamos premjero rezidencijos statybos įšaldytos.

* O iki šiol patalpas, kuriose pastaruoju metu gyveno A. Kubilius, o dar anksčiau – G. Kirkilas, Vyriausybei nuomojusi bendrovė nutarė nebetęsti sutarties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.