Lietuva siūlo Latvijai kartu dalyvauti tarptautinėse operacijose pasitraukus iš Afganistano

Krašto apsaugos ministras Juozas

2014 metais Lietuva iš Afganistano išves didžiąją dalį dabar ten dislokuotų pajėgų.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
2014 metais Lietuva iš Afganistano išves didžiąją dalį dabar ten dislokuotų pajėgų.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-01-09 18:03, atnaujinta 2018-03-13 22:27

Trečiadienį Vilniuje įvyko J. Olekas ir Latvijos gynybos ministro susitikimas. Artis Pabrikas yra pirmasis užsienio šalies gynybos ministras, su kurio susitiko gruodį į krašto apsaugos ministro pareigas paskirtas J. Olekas.

„Mūsų šalių bendradarbiavimo patirtis rodo, kad turime didelį potencialą veikti kartu. Siūlome apsvarstyti galimybę Lietuvai ir Latvijai kartu dalyvauti tarptautinėse operacijose ir po 2014 metų, kai iš Afganistano bus atitraukta didžioji dalis mūsų pajėgų“, - po susitikimo išplatintame pranešime teigė J. Olekas.

Pasak jo, Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimas tampa vis aktyvesnis.

„NATO kontekste Baltijos šalys yra vertinamos kaip vienas labiausiai gynybos srityje bendradarbiaujančių regionų. Esu įsitikinęs, kad mūsų šalių bendradarbiavimas galiausiai perėjo į aukštesnį lygmenį, t.y. nuo bendrų veiklų koordinavimo žengiame link integracijos“, - teigė KAM vadovas.

Trečiadienį ministrai taip pat dalyvavo ceremonijoje, kurios metu ant Vilniaus Universiteto Gamtos mokslų fakulteto sienos buvo atidengta memorialinė lenta, skirta iškiliems Latvijos kariuomenės vadams ir aukštiems karininkams, studijavusiems Vilniaus karo mokykloje 1885-1916 metais atminti.

Šią mokyklą baigė Latvijos kariuomenės generolai Pėteris Radzinis, Janis Baluodis ir Krišjanis Berkis bei 88 Latvijos kariuomenės karininkai, vėliau dalyvavę kuriant nepriklausomos Latvijos kariuomenę, sėkmingai vadovavo jos nepriklausomybės kovose.

„Man labai malonu, kad praeiviai, matydami šią lentą, prisimins mūsų šalims svarbų istorijos etapą, o Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto studentai galės didžiuotis galimybe studijuoti pastate, kuriame kadaise mokėsi iškiliausios mūsų šalių kariuomenių asmenybės“, - sakė J. Olekas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.