Susisiekimo ministras R. Sinkevičius prie vairo pasodino G. Kirkilą

Naujasis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius – socialdemokratas ne tik pagal partinį bilietą. Jis toks iki sielos gelmių. Vos spėjęs apšilti kojas ministerijoje, politikas stengiasi viską keisti, kad tik neliktų „dešiniųjų“ kvapo. R. Sinkevičius net savo vairuotoju paskyrė nors ir nepartinį, bet giminystės ryšiais su lietuviška socialdemokratija susijusį asmenį – Seimo nario, buvusio premjero Gedimino Kirkilo brolį Gintarą.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jan 9, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:27 PM

„Praėjusią kadenciją dešinės politiką, liberalą Eligijų Masiulį vežiojo vienas vairuotojas, o dabar turėtų vairuoti kitas, susijęs su kairiaisiais“, – šmaikštavo susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, pripažinęs, kad pakeitė pagrindinį ministerijos vairuotoją.

Nuo šiol ministrą „Volvo“ automobiliu vežioja Gintaras Kirkilas, Seimo nario ir buvusio premjero G. Kirkilo brolis.

E. Masiulio vairuotojas Jonas Klimašauskas iš darbo Susisiekimo ministerijoje neatleistas - tik nuo „Volvo“ sėdynės perkeltas ant paprastesnio automobilio - „Škodos“.

Vyras portalui lrytas.lt teigė dėl to nė trupučio neįsižeidęs. Net jo alga nesumažėjusi. Ji, vairuotojo teigimu, ir šiaip nedidelė, nė 2 tūkst. Lt į rankas nesiekia.

„Man visiškai nesvarbu, ką vairuoti – prabangų limuziną, traktorių ar net arklį vadelioti. Taip ir dariau - praėjusią savaitę vadeliojau karietą per dukters vestuves“, – pasakojo J. Klimašauskas.

Jis nemano, kad garbės vežioti ministro neteko dėl politinių priežasčių. Keletą metų buvęs susisiekimo ministro liberalo Eligijaus Masiulio vairuotoju J. Klimašauskas netapo liberalizmo sekėju – nei labai žino, nei domėjosi, kas tai per dalykas.

Tuo tarpu G. Kirkilas, tapęs ministro R. Sinkevičiaus vairuotoju, irgi kalba santūriai. Vežioti aukštus valstybės asmenis jam – ne pirmiena. Jis yra buvęs Algirdo Butkevičiaus vairuotoju – kai dabartinis premjeras vadovavo Susisiekimo ministerijai 2006-2008 metais.

G. Kirkilas yra vežiojęs ir kitus socialdemokratų ministrus - Petrą Čėsną, Zigmantą Balčytį. Dėl artimų ryšių su socialdemokratais jis po dešiniųjų koalicijos sudarymo 2008 m. ketverius metus neturėjo galimybės vežioti jokio ministro. Anuomet jį į kitą asmeninį vairuotoją - J. Klimašauską iškeitęs liberalas E. Masiulis tiesiai ir ne itin liberaliai pareiškė, kad jaustųsi nejaukiai, jeigu jį visur vežiotų politinio oponento brolis. Iš trijų brolių Kirkilų tik Gediminas iškopė į politines aukštumas. Kiti du – vairuotojai. Be Gintaro, sukiodamas vairą duoną pelnosi ir Artūras Kirkilas. Jis – troleibuso vairuotojas.

2006 m. rudenį A. Kirkilo valdomas troleibusas buvo susidūręs su pramogų verslo įžymybės Arūno Valinsko mikroautobusu. Avarijos kaltininku buvo pripažintas A. Valinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.