Melagiu pavadintas meras bando prisiteisti pinigų

Per mitingą melagiu ir vagimi pavadintas Šilalės rajono meras 42 metų konservatorius Jonas Gudauskas kreipėsi į teismą – bando prisiteisti pinigų.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė („Lietuvos rytas”)

2013-01-10 13:04, atnaujinta 2018-03-13 22:13

Pernai rugsėjo 7 dieną prie Šilalės rajono savivaldybės pastato susirinkę mitinguotojai reikalavo atšaukti politikų sprendimą, kuriuo neprivatizuotinas Balsių kaimo tvenkinio pakrantėje esantis 40 arų sklypas buvo priskirtas prie laisvos valstybinės žemės fondo.

Šilališkiai piktinosi, kad šį sklypą ketinantis privatizuoti tarybos narys konservatorius Henrikas Girčys per posėdį nenusišalino nuo balsavimo.

Beje, vėliau Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino, kad taip pasielgęs H.Girčys pažeidė įstatymą.

Ūkininkas neištvėrė

Mitinguotojai laikė plakatus su užrašais: „Rajono valdžios savivalei – ne”, „Saugokime pakrantes nuo vietinių piratų”, „Meras – melagis”.

„Kišat pinigiukus ir dalinatės”, – žiūrėdamas J. Gudauskui į akis tuomet mitinge išrėžė 52 metų Stasys Milerius.

Tai sakydamas jis patapšnojo savo kelnių kišenę.

Meras įsikarščiavusiam ūkininkui pasakė, jog šiuos savo žodžius jis turės įrodyti teisme.

Pinigus skirs paramai

J. Gudauskas ieškinyje teigia, jog jį apšmeižė S.Milerius bei „Šilalės artojo” korespondentas Petras Dargis, ir reikalauja, kad jie savo žodžius paneigtų.

Į teismą politikas kreipėsi dėl ūkininko mitingo metu pasakytų žodžių: „kišat pinigiukus ir dalinatės”, „neišsilavinusio, neišprususio” ir dėl „Lietuvos ryto” televizijos laidoje „Reporteris” žurnalisto ištartos frazės „ką – vagies, „žuliko” klausai”.

Pasijutęs pažemintas meras tikisi, kad teismas iš atsakovų priteis neturtinės žalos – 10 tūkstančių litų, kuriais jau nusprendė paremti gabius moksleivius ir studentus.

Atsakovai jaučiasi teisūs

„Nėra dėl ko mero atsiprašyti. Žmonės privalo kalbėti tiesą apie blogus valdžios darbus”, – įsitikinęs S.Milerius.

P.Dargis mano, jog jis kviečiamas į teismą, nes rašė apie sklypo, kurį šilališkiai vadina paplūdimiu, istoriją, o žmones drąsino kovoti dėl jo išsaugojimo.

„Po nepriklausomybės paskelbimo šilališkiai surengė pirmąjį taikų mitingą. Po to valdžia pripažino klaidą – grąžino žmonėms paplūdimį.

Tuo politikai parodė, jog pirmesnis jų sprendimas buvo neteisingas. Tačiau su mitinguotoju atsirevanšuoti nuspręsta teisme aiškinant, jog nukentėjo meras”, – kalbėjo žurnalistas.

Rinkimuose pralaimėjo

Balsių kaimo žmonės svarsto, kad vos vieno balso persvarą taryboje turintys valdantieji prieš Seimo rinkimus suskubo atšaukti sprendimą dėl sklypo prie tvenkinio galbūt tikėdamiesi daugiau rinkėjų balsų už parlamentaru pasišovusį tapti J. Gudauską.

Bet pastarasis rinkimus pralaimėjo „tvarkiečiui” Remigijui Žemaitaičiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.