Britai parengė instrukciją, kaip bendrauti su lietuviais

Britų laikraštis „The Guardian“ atkreipė dėmesį į Didžiosios Britanijos gyventojų surašymo duomenis. Žurnalistai pastebėjo, kad kai kuriose šalies miesteliuose per 10 metų atvykėlių iš Lietuvos skaičius įspūdingai išaugo. Pabendravę su lietuviais britų žurnalistai net pateikė instrukciją, kuri turėtų padėti geriau suprasti lietuvius iš jų neįžeisti.

Emigrantų gyvenimas veikia Lietuvos kultūrą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Emigrantų gyvenimas veikia Lietuvos kultūrą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-11 11:24, atnaujinta 2018-03-13 21:42

- Nepainiokite lietuvių su lenkais. Lietuviai to nekenčia, nes per amžius šių kaimynių keliai buvo ne kartą stipriai susikirtę. Pastarąjį kartą kraujas kunkuliavo, kai lenkai 1919 metais užėmė Lietuvos sostinę Vilnių.

- Lietuviai - ne slavai, o baltai. Jų kalba niekuo nepanaši į lenkų. Lietuvišką abėcėlę sudaro 32 raidės, joje galima rasti tokius balsius kaip ą ir ų - nosinės žymi ilgumą.

- Šiukštu lietuvių nepalaikyti rusais. Nemanykite, kad visi lietuviai kaip rusai maukia degtinę. Lietuviai mėgsta alų. Lietuva buvo priversta kęsti Sovietų Sąjungos valdžią iki 1990 metų. Okupacijos žaizdoms užgyti reikia laiko. Neužpilkite druskos.

- Emigrantų gyvenimas veikia Lietuvos kultūrą. Prieš kelerius metus grupė „Pikaso“ sukūrė dainą „Londone lietus“, kuria papasakojo istoriją apie vienišą vyrą, svajojantį grįžti namo žvelgdamas į lietaus skalaujamus Londono stogus.

- Nemanykit, kad britų spauda išskiria lietuvių nusikaltėlius iš kitų tautų. Lietuvos ambasados duomenys rodo, kad nuo 2012 metų sausio iki spalio britų teisėsauga sulaikė ir nuteisė 181 lietuvį. Prieš metus šis skaičius siekė 277.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.