Pakruojo medikė išgelbėjo naujagimės gyvybę

Prieš keletą metų uždarius Pakruojo gimdymo skyrių, būsimoms mamoms vaikus tenka gimdyti ne tik namuose, bet ir pakeliui - vežant gimdyves po pusšimtį ar daugiau kilometrų į Šiaulius greitosios medicinos pagalbos automobiliuose.

Medikė išgelbėjo gimdyvės ir naujagimės gyvybes.<br>A. Padora
Medikė išgelbėjo gimdyvės ir naujagimės gyvybes.<br>A. Padora
Daugiau nuotraukų (1)

Algis Padora

Jan 11, 2013, 4:05 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:29 PM

Skubant pas laukiančius pagalbos pacientus, Pakruojo greitosios medicinos pagalbos ekipažui ties Kalpokais pranešta, jog skubios medikų pagalbos Rimkūnuose (Linkuvos sen.) laukia dvidešimtmetė gimdyvė.

Nuo tos vietos iki gimdančios moters namų vos keletas kilometrų. Tačiau čia atvykus greitosios medicinos pagalbos ekipažui, antroji merginos naujagimė klyksmu jau sveikino pasaulį.

Įžengusią į sodybą, net visko mačiusią medikę pašiurpino vaizdas: nekūrentoje pirkioje, skudurų krūvoje gulėjo jauna moteris, šalia jos - pamėlynavęs kūdikis. Suvyniojusi kad ir į šaltus, bet švarius apklotus, palikusi naujagimę globoti greitosios pagalbos automobilio vairuotojui Valdemarui Balzariui, slaugytoja puolė padėti gimdyvei. Suteikus pirmąją medicinos pagalbą dvidešimtmetei, iš užsienio grįžusiai V. B., ekipažas lėkė į Šiaulius.

Profesionaliai dirbusiai Pakruojo greitosios medicinos pagalbos medikei Jolitai Jasiulionienei ir jai padėjusiam ekipažo vairuotojui Valdemarui Balzariui pavyko išgelbėti šaltoje troboje, kaime pagimdžiusios gimdyvės ir vos nesušalusios naujagimės gyvybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.