Žiemos šventes K. Prunskienė sutiko stiprindama sveikatą Maskvoje

Pernai vasarį insultą patyrusi politikė Kazimira Prunskienė reabilitaciją tęsia Rusijos sostinėje. Nuo lapkričio ji sveiksta Maskvos Neurologijos moksliniame centre. Politikės sūnus Vaidotas Prunskus pasakojo, kad motinos būklė nuolat gerėja.

K. Prunskienė rugpjūtį su anūkais ilsėjosi sodyboje Švenčionių rajone.<br>Asmeninis archyvas
K. Prunskienė rugpjūtį su anūkais ilsėjosi sodyboje Švenčionių rajone.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2013-01-11 08:40, atnaujinta 2018-03-13 21:49

„Mama daugiau vaikšto, pradėjo laipioti laiptais. Tiesa, jai reikalinga lazdelė, bet žmonių pagalbos nebereikia“, - kalbėjo V. Prunskus.

Jis taip pat teigė, kad sparčiai gausėja politikės žodynas, jai lengviau bendrauti.

„Kalbame įvairiomis temomis. Pradžioje kas vakarą, dabar kas porą, trejetą dienų vakarais susisiekiame per „Skype“. Pirmiausia pasikalbam apie šeimą, gimines, ar visi sveiki, pasitariam buitiniais klausimais“, - sakė V. Prunskus.

Pokalbiai kartais pakrypsta apie politiką. „Motina domisi, kas vyksta Lietuvoje. Klausinėjo apie Vyriausybės sudarymą, taip pat - kaip sekasi Lietuvos liaudies partijai. Reabilitacijos kursas labai intensyvus. Nuo ryto iki vakaro - fiziniai užsiėmimai. Vakarais matosi, kad mama būna nuvargusi, todėl stengiamės vengti sudėtingų kalbų“, - teigė iš motinos vadovavimą partijai perėmęs V. Prunskus.

Besigydanti politikė norėtų grįžti prie darbų, vėl vadovauti partijai. „Mes šeimoje bent kol kas nelabai to norime. Jos sveikatos būklė to dar neleidžia“, - tikino K. Prunskienės sūnus.

Kartu su politike į Maskvą išvyko ir jos dukra Rasa Vaitkienė. Verslininkė metė savo darbus, kasdien patarnauja motinai. „Parduoti nepardavė. Galbūt internetu dirba iš ten?“ - apie sesers verslą svarstė V. Prunskus.

Iš pradžių šeima manė, kad K. Prunskienė į Lietuvą sugrįš iki savo 70-ojo jubiliejaus vasario pabaigoje. „Matome, kad Maskvoje mamos savijauta sparčiai gerėja, dėl to neskubėsime grįžti. Dar galutinio sprendimo nepriėmėme. Jei gimtadieniui mama liks Maskvoje, mes vyksim ją pasveikinti ten“, - pasakojo politikės sūnus.

Visi pinigai už K. Prunskienės reabilitaciją – iš šeimos kišenės. „Lietuvoje reabilitacija iš pradžių buvo nemokama, paskui mokėjome. Dabar irgi mokame, viską iš savo pinigų. Mamai grįžus į Lietuvą, žiūrėsime, ar tęsime toliau reabilitaciją, ar sveiksime namų sąlygomis“, - tikino V. Prunskus.

Jis negalėjo pasakyti, kiek šeimai kainuoja K. Prunskienės reabilitacija Maskvoje. Tuo daugiau rūpinasi R. Vaitkienė.

Politikė insultą patyrė pernai vasarį. Į Santariškių klinikas Vilniuje politikė buvo paguldyta vasario 26 dieną, o vėliau pervežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę.

Iki insulto neįtakingai Lietuvos liaudies partijai vadovavusi K. Prunskienė 1990-1991 metais ėjo ministrės pirmininkės pareigas pirmojoje Vyriausybėje po nepriklausomybės atkūrimo. 2004-2008 metais ji buvo Lietuvos žemės ūkio ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.